Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Fizetés letiltásakor, meg...

Fizetés letiltásakor, meg lehet adni, hogy például ne 33% ot vonjanak le havonta, hanem csak 10% ot?

Figyelt kérdés
Kaptam egy letiltási határozatot, melyet a munkahelyemnek is megküldtek. 61000 ft os tartozás (önkormányzati) Ezt meg lehet beszélni ugy is a munkahelyemmel, hogy pl. 6 honapig havi 10000 ft ot utaljanak, vagy ez lehetetlen?
2015. márc. 3. 19:58
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
ja és ez egy 12 évvel ezelőtti súlyadóból lett. a kocsit már akkor ellopták, csak nem jelentettem be.... hülye voltam, nem foglalkoztam vele
2015. márc. 3. 20:43
 12/20 anonim ***** válasza:
71%
ha van határozat, akkor aszerint fog eljárni a munkahelyed, előbb kellett volna egyeztetni az önkormányzattal
2015. márc. 3. 21:21
 13/20 A kérdező kommentje:
Igen de az nincs benne, hogy hany százalékkal kell vonni
2015. márc. 3. 21:27
 14/20 anonim ***** válasza:
50%
az gáz, mert akkor 50 %-át fogják a fizetésednek vonni
2015. márc. 3. 21:30
 15/20 A kérdező kommentje:
Es akkor levonnak 100000 ft ot 60 ezer forint tartozás miatt??? Ez egy baromság.
2015. márc. 3. 21:44
 16/20 anonim ***** válasza:
100%

ja, hogy a 60 ezer a fizetésed felénél kevesebb, akkor nyilván nem, a max tiltható összeg 50 %

simán levonják egyben a 60ezret a határozat alapján, előbb kellett volna okosnak lenni

2015. márc. 3. 22:52
 17/20 anonim ***** válasza:
29%
50 %-ot csak akkor vonnak, ha nem egy végrehajtásban indult el a dolog. Egyéb esetben 33% + bankszámlán nem nézik milyen jogcímen érkezik a pénz, hagynak rajta közel 30 ezer forintot és kész. Ha indokolt még tudsz részletfizetésben egyezkedni a végrehajtást kérővel. a végrehajtó, csak végrehajt, vele nem tudsz mit csinálni, ő is az önkormányzathoz fog irányítani. Viszont ha nem a megélhetésed múlik rajta, kérdés, hogy ekkora összeget 6 haviba enged-e az önkormányzat. + ugye a végrehajtási költségek is kérdés, hogy mennyi ebből.
2015. márc. 4. 08:08
 18/20 anonim ***** válasza:
100%

"értem, de nincs kitöltve hogy hány százalék a levonás mértéke, a munkáltató tölti ki"

"Igen de az nincs benne, hogy hany százalékkal kell vonni"

Azért nincs kitöltve a százalék, mert ott van az összeg, a munkáltató pedig tisztában van vele, hogy maximum 33%-ot vonhat alapból.

Ha a 33% nem éri el a letiltandó összeget, akkor több részletben vonja, ha eléri, vagy meghaladja, akkor egy részletben.

"Es akkor levonnak 100000 ft ot 60 ezer forint tartozás miatt???"

Ha neked az 50%-od 100000, akkor a 33%-od 66000.

A munkáltató egy összegben levonja a 61000 tartozásod.

Mint látod, a 33%-od több is, mint a levonandó összeg. Így aztán végképp felesleges lett volna százalékot beírniuk.

"ja de ehez képest tegnap még kiküldték a sulyadót, hogy részletre fizessem be. Nem értem"

A súlyadót mindig két egyenlő részletben kell befizetned: március 16-ig és szeptember 15-ig.

Függetlenül attól, hogy éves szinten ez mekkora összeg.

Ha minden az előírtak szerint zajlik, akkor a munkáltatód már február végén megkapta a letiltásról szóló levelet és mivel a súlyadó adók módjára behajtható, a februári fizetésedből (amit most számfejtenek) le is vonja a teljes összeget, mivel nem éri el a tv-ben maghatározott 33%-ot.

Az önkormányzathoz adhatsz be részletfizetési kérelmet, de

"ez egy 12 évvel ezelőtti súlyadóból lett"

mivel

eddig nem mutattál hajlandóságot a tartozásod rendezésére,

a fizetésed 33%-a meghaladja a tartozásod összegét

nem fogsz részletfizetést kapni rá.

(főleg ha ilyen stílusba beszélsz velük)

2015. márc. 4. 08:55
 19/20 A kérdező kommentje:
Mindenkinek köszönöm, az önkormányzat visszavonta a letiltást, részletfizetés lett a megoldás.
2015. márc. 9. 19:47
 20/20 A kérdező kommentje:
ja azt is megkérdezte az ügyintéző hogy a törlesztőrészletet, hogy szeretném 12 -24 havi törlesztés. Szerintem korrektek voltak.
2015. márc. 9. 19:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!