Hogy kell adóbevallást készíteni ügyfélkapun keresztül ebben az esetben? (bővebben lent)
Figyelt kérdés
Tanuló vagyok mellette januártól vagyok egyéni vállalkozó is.Úgy tudom,h nem kell ilyenkor adóznom csak az SZJA-mat kell bevallanom.Azt hogy kell, mi úton?Töltöttem le a NAV oldaláról egy ÁNYK nevű kitöltőprogit ill.hozzá egy 1453-mas űrlapot,kicsit utánaolvasgattam,láttam h ezek kellenek,csak sajnos nem tudom mi alapján kell ezt kitölteni.Miket kell beleírni,hova kell felölteni stb..az aláírt oldalt ki kell-e nyomtatni,bescannelni...? sok kérdésem van :/2015. márc. 3. 11:32
1/1 anonim válasza:
Ahogy a programot és a nyomtatványt letöltötted hasonló módon letöltheted a kitöltési útmutatót is. A nyomtatvány egy-egy rovatához tartozik magyarázat is. Hogy miket kell beleírni esetleg egyeztetni lehet egy ügyintézővel (UCC szám igénylése után) de jobban jársz elsőre egy ismerős könyvelővel, aztán már "csak" a téged érintő változásokat kell figyelned évről-évre (ez sem kis feladat). Feltölteni az ügyfélkapun keresztül lehet az ÁNYK menüjében. Aláírni nem kell csak, ha személyesen adod be a NAV-hoz, egyébként vonalkódot kapsz rá. Kinyomtatni célszerű, mert adatvesztés esetén könnyebben tudsz intézkedni. Az ismerős könyvelő sok kérdésedre választ fog adni, amit aztán használni tudsz sokáig...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!