Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Mit tegyek ha a munkáltatóm...

Hegilia kérdése:

Mit tegyek ha a munkáltatóm ellopta a családi kedvezményemet?

Figyelt kérdés
Aljas módon az előző munkáltatóm zsebre vágta a gyermekem után járó családi kedvezményemet  Most az adóbevallásomnál derült ki, hogy aláíratta velem a családi kedvezményt igénylő kérvényt, és havonta szépen zsebre tette. Mit tegyek, hogy bizonyítsam, hogy becsaptak, és nekem jár a pénz? Egyedül nevelem gyermekemet, és tényleg nagy szükségünk lenne a 6 havi családi kedvezményemre.

2015. márc. 3. 11:17
 1/4 anonim ***** válasza:
28%
Sajnos utólag nem igen tehetsz semmit. Bebizonyítani szinte lehetetlen lesz, és az állásod fogja bánni. Mivel egyedül vagy, így sajnos alternatívát sem tudok mondani, mert nálunk ez úgy lett megoldva hogy az apa veszi fel. Nálunk is évekre visszamenőleg súlyos százezreket nyúltak le.
2015. márc. 3. 11:22
 2/4 Koplárovics Béci ***** válasza:
50%

A fizetési papíron szerepelnie kellene a bruttó bérnek, a nettó bérnek, a levonásoknak és az adókedvezménynek is. Ha kpban kapod a fizetést, akkor átvételi elismervénynek kellene lennie, ha utalással kapod, akkor mindkét félnek vannak banki kivonatai. Ezekkel azért bizonyítható az, hogy valóban megkaptad-e vagy sem. De ha jól sejtem ezek a papírok mégcsak nem is nagyon léteztek. Mennyire vagy biztos abban, hogy egyáltalán be vagy jelentve?

Év közben sz*r, de ha ilyen a munkáltató, akkor érdemes a családi adókedvezményt év közben nem igénybe venni, hanem csak az adóbevallásba beleírni, ilyenkor egy összegben megkapod a következő évben.

2015. márc. 3. 11:29
 3/4 A kérdező kommentje:

2013 szeptemberétől 2014 júliusig dolgoztam náluk. a 2013-as évből még vissza tudtam igényelni, de 2014-est most nem tudom, mert aláíratták velem a papírt, hogy havonta kérem.

most derülnek ki a dolgok, szabadságpénzt sem láttam 10 hónapig....

most hallom innen-onnan, hogy minden dolgozójukkal ezt csinálják.

rendben , ha nem kapom vissza, de mit tegyek, hogy hagyják abba szegény munkavállalók meglopását?

2015. márc. 4. 08:57
 4/4 Carragher_x ***** válasza:
Hogy írtál alá olyan papírt, amit nem olvastál el?
2015. márc. 5. 05:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!