Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Tb elmaradásom van. De ennél...

Tb elmaradásom van. De ennél kicsit összetettebb a kérdés! Tudnátok segíteni?

Figyelt kérdés
2012-ben otthon voltam munkanélküliként, de év végén (dec.) találtam állást. 2013-ban a cég fizette utánam a társadalom biztosítást. 2014-ben év közepén megszűnt a munkaviszonyom és ismét munkanélküli lettem. A tb-t magamnak fizetem, minden hónapban csekken. De csak onnantól fizetem ahonnan kiléptem (2014). A 2012-es évvel mi a helyzet? nem kaptam róla semmilyen értesítést. Az most hátralék? és ha igen akkor visszamenőleg lesz-e büntetés, és ha igen akkor mekkora? 2012-es év banki kamat kétszerese?

2015. márc. 3. 00:07
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

10: 5 éve szűnt meg a munkaviszonyom, ahol elmondta a bérügyintéző, akitől megkaptam az OEP kiskönyvemet, hoyg még 45 napig biztosított vagyok, utána pedig a NAv-nál (akkor még APEH) kell szerződést kössek a TB fizetésére. Elmentem a NAV-hoz, és megkötöttem a szerződést, adtak csekkeke,t hogy havonta fizessem.

A munkahelyemen is és a NAV-nál is mindent megkérdeztem, milyen teendőm van ha munkahelyem lesz, stb.

Azóta lett munkahelyem is, meg is szűnt, váltottam is ki adószámot számlaképességhez, voltam regisztrált munkanélküli, amiknek kapcsán többször kellett meni a NV-hoz, önkormányzathoz, Munkaügyi hivatalba, okmányirodába, és mindig mindenhol megkérdem, mit kell tennem, és mindig megcsinálom amit mondanak.

Folyamatosan kell járni intézni a biztosítottságot, támogatásokat, jogi státuszt, amivel kb. heti 15 órát töntök el, és mindenhol mindig újra rákérdezek, miket kell intéznem, és sehol nem említették, amit Te.

2015. márc. 13. 16:42
 12/12 anonim ***** válasza:
10: Nem hitetlenkedek, hanem kérdezem - már többedszer -, hogy áruld már el, miről beszélsz, miféle bejelentésről, mert nem érteni.
2015. márc. 13. 16:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!