Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Honnan tudom hogy van-e TB...

Honnan tudom hogy van-e TB elmaradásom, amit be kell fizetni?

Figyelt kérdés
A napokban megkaptam az adóbevallást postán, és van benne két csekk, hogy amennyiben van elmaradás, pótolhatom. Mikor fogják és egyátalán ki fogják-e küldeni ezt nekem?
2009. jan. 16. 10:41
 1/6 anonim ***** válasza:
45%
AZT AJÁNLANÁM KERESD FEL A LAKÓHELYEDHEZ TARTOZO EGÉSZSÉGÜGYI PÉNZTÁRAT.OTT 100%-AN TÁJÉKOZTATNAK VAN-E TARTOZÁSOD ÉS MÉG AZT IS MEGTUDHATOD HA VAN MELY IDÖSZAKBAN TÖRTÉNT A NEM FIZETÉS.
2009. jan. 16. 16:05
 2/6 anonim ***** válasza:
53%
Magad után fizeted a tb-t? Ha nem akkor nem lehet elmaradásod, hiszen a munkáltató vonja tőled és befizeti. Ha te magad fizeted akkor meg tudnod kéne. Egyébként ha okmányirodában nyitsz ügyfélkaput, akkor a magyarorszag.hu-n meg is tudod nézni, de ha az apeh ügyfélszolgálatra személyesen bemégy, ott is szívesen tájékoztatnak az apehes folyószámlád állapotáról.
2009. jan. 16. 18:45
 3/6 A kérdező kommentje:
Köszi nektek az eddigit! nem magam után fizetem, hanem mivel nem volt folytonos a munkaviszonyom, olyan időszakban is mentem orvoshoz, mikor munkanélküli voltam, és ezt úgy hallottam hogy nem minden esetben, de ha rájönnek, utólag kiszámlázzák....erre gondolok:)
2009. jan. 16. 18:54
 4/6 anonim ***** válasza:
84%
Azt a két csekket mindenkinek kiküldik az adóbevallással együtt. Ha alkalmazott vagy, az egészségügyi hozzájárulás feliratúval egyáltalán nem kell foglalkoznod, a másikon meg befizetheted a maradék adót, ha kevesebbet vontak le, mint amennyire a végén kijön.
2009. jan. 16. 19:33
 5/6 anonim ***** válasza:
85%
Ha kaptál munkanélküli segélyt vagy bármijel pénzt a munkaügyitől akkor szintén nem kellett fizetned a tb-t, mert az akkor jár. Viszont, ha munkanélküli voltál és nem keptál semmilyen ellátást, akkor arra az időszakra havi 4350 Ft-ot kellett volna havonta fizetned.
2009. jan. 17. 15:49
 6/6 A kérdező kommentje:
Na végre valaki, aki a kérdésre felel. Köszi előző!
2009. jan. 17. 16:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!