S. O. S. Segítene valaki?
Ha van köztetek könyvelő légyszíves segítsen már nekem számolni. Adatlap 2009 adatai:
Munkaviszonyból származó rendszeres bérjövedelem: 930.954.- Ft
Munkaviszonyból származó nem rendszeres bérjövedelem: 120.985.- Ft.
Más nem önálló tevékenységből származó jövedelmek: 204.744.- Ft.
A 2009-ben kapott, törvényben meghatározott és az állami végkielégítésnek a 2009. évi jövedelem összevonásánál figyelembe vett része 2 hónap és 204.744.- Ft.
Adójóváírás: 101.459.- Ft
Levont adóelőleg, ebből a végkielégítésre 36.854.- Ft, = 124.744.- Ft.
Az lenne a gondom, hogy szeptember 29-én szűnt meg a munkaviszony, 3 hónap végkielégítést állapítottak meg, ennek az összege 204.744.- Ft. Szerintem nem jó az adatlap, amelyet a cég kiadott. Hogy kell számolni a végkielégítést és főleg melyik sorokba miket kell írni.
Segítene számolni valaki, aki jártas ebben. Nagyon hálás lennék érte.
A munkaviszony szeptember hónapban szünt meg. 3 hónap végkielégítés az október, november és december hó. Tehát még 2009. év, nem nyúlik át 2010. évre, ezért megosztás nincs. Úgy néz ki, hogy csak a hónapot írták el az Adatlapon, 3 helyett 2-öt. Mivel az általános szabályok szerint kell belőle levonni adóelőleget, ezért a levont adóelőleg is jó: 204.744 Ft 18 %-a: 36.854.
Ha nincs módja a munkáltatóval kijavíttatni a hónapot, és van már hivatalos papírja tőlük arról, hogy 3 hónapra jár Önnek végkielégítés, és annyi hónapot is fizettek ki, akkor tegye be úgy a bevallásába, javítás nélkül is.
Kérdése, hogy hogyan kell számolni a végkielégítést, és melyik sorba mit kell írni, mire vonatkozik. Az Adatlapra, vagy a bevallásra?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!