Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Egyéni vállalkozó vagyok. De...

Egyéni vállalkozó vagyok. De két különböző tevékenységet végzek. Fuvarozás és mezőgazdság. Minkét tevékenységemről külön külön kell adóznom vagy a kettőrő együtt?

Figyelt kérdés

2015. febr. 25. 07:36
 1/4 anonim ***** válasza:
Hát ez attól függ. Ha csk egyéni vállalkozó vagy, akkor egyben, de ha egyéni vállalkozó vagy, akkor lehetsz mellette őstermelő, és akkor meg külön. De ezt neked kell tudni magadról.
2015. febr. 25. 08:53
 2/4 anonim ***** válasza:
Ugyanabban a bevallás-garnitúrában vannak oldalak az egyikből származó jövedelem kiszámítására, és vannak oldalak külön a másikból származó jövedelem kiszámítására is. És az adók összegének kiszámítására is külön-külön. Majd a bevallás "Főlapján" összevonod az adókat, a fizetendőből levonod, amit már esetleg év közben előlegként befizettél, és a különbözetet még vagy befizeted, vagy visszakérheted...
2015. febr. 25. 15:47
 3/4 A kérdező kommentje:
Eddig szállítmányozással foglalkoztam megy is a bolt, és fizetek egy csomó adót. Mezőgazdaságot csak most kezdtem 5ha ültetvényt akarok telepíteni. Sokáig veszteséges marad. Kérdésem, hogy összességében vagy külön külön kell-e adóznom. Elszámolhatom-e a mezőgazdaságban keletkezett veszteségemet a másik tevékenység rovására?
2015. febr. 25. 16:26
 4/4 Icus47 ***** válasza:
Ezt a könyvelődnek tudni kell. Ha nem tudja cseréld le. Ha nincs könyvelőd "kicsit" nagyobb komolysággal kellene kezelned a vállalkozás könyvelési adózási részét, mert ezen az egész vállalkozás könnyen elbukhat
2015. márc. 23. 23:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!