Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Ha hírdetem minden féle...

Ha hírdetem minden féle körben, hogy oldalakat csinálok embereknek, akár cégeknek pénzért, akkor azzal kell adóznom? Ezt hobbiszinten csinálom + némi pénzért. Párezres értékben.

Figyelt kérdés
Értek is ehhez persze.
2015. febr. 20. 23:08
 1/10 A kérdező kommentje:

Terveztem, hogy oldalt is csinálok ehhez a dologhoz, hogy tudjam hirdetni.

Muszálj lenne havi szinten pár ezret legalább megkeresnem + pénzként.

2015. febr. 20. 23:11
 2/10 anonim ***** válasza:
hat nem art ha vallalkozo vagy.
2015. febr. 20. 23:12
 3/10 A kérdező kommentje:
Most ha nem írok adószámokat meg áfákat, hanem hobbiszinten pénzért csinálom, csak nem kell adózni :/ főleg ha nem 100 000-ket keresek azzal hanem jóval kevesebbet.
2015. febr. 20. 23:18
 4/10 anonim ***** válasza:
De kell, pláne ha nem csak a szomszédnak csinálod. Viszont alkalomszerűen elég lehet csak adószámot kiváltanod, nem kell az egyéni vállalkozói. Viszont minimum 16%SZJa-t így is fizetni kell bevételed után, ez még mindig olcsóbb, mint ha egy jóakaró, vagy egy NAVos próbavásárló rendel tőled és büntetnek.
2015. febr. 21. 00:11
 5/10 anonim ***** válasza:

Ne akarj feketézni, mert belefuthatsz egy adóellenőrzésbe!

Pláne, ha cégeknek akarod csinálni, akik biztosan kérni fognak róla számlát.

Minimum adószámot kell kiváltanod a NAV-nál arra a tevékenységre, amelyet végezni akarsz. Aztán negyedévente adózni és EHO-zni belőle, majd év végén adóbevallást készíteni róla és rendezni az SZJA + EHO különbözeteket.

2015. febr. 21. 05:12
 6/10 anonim ***** válasza:

Weboldalkészítést nem lehet csinálni adószámos magánszemélyként!

De igen, ez üzletszerű tevékenység, szóval minden forintja adóköteles. Emellett cégek szóba se fognak állni veled, ha nem tudsz nekik számlát adni.

2015. febr. 21. 08:20
 7/10 anonim ***** válasza:

Van tíz olyan weboldalam, amit én alakítottam ki, én gondozom. Egy fillért sem kértem, kaptam érte. Egyik a sajátom, a többi barátaimé.

A hatóság mindegyiket berendelte, hogy igazolják, semmit nem kaptam érte. Sem fizetséget, sem természetbenit. Végül nem lett baj, de a hercehurca elég volt bőven.

Mellesleg olyan oldalak, amelyből nekik sem származik hasznuk. Egy webáruház esetében nem hinnék el becsületszóra, hogy szívességből készült.

2015. febr. 21. 08:29
 8/10 A kérdező kommentje:
Magyarországon már ezért is adózni kell? De mindenért itt
2015. febr. 21. 18:07
 9/10 anonim ***** válasza:

Weboldalkészítést lehet adószámos magánszemélyként végezni. Szellemi munkának számít, tehát megbízási jogviszony "tapad" hozzá.

A kérdező azt írta, pénzért. Tehát nem szívességből, arra válaszoltunk. Ha pénzért csinálja...:)

A szívességi (ingyenes) logikusan nem adóköteles.

2015. febr. 22. 06:40
 10/10 anonim ***** válasza:

"A kérdező kommentje:

Magyarországon már ezért is adózni kell? De mindenért itt"

Ha jövedelemre teszel szert, azért kell személyi jövedelemadót fizetni. Nem már, hanem régen, s nem csak itt, hanem szerte a nagyvilágban.

2015. febr. 22. 12:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!