Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Adobevallast hogyan kell...

Adobevallast hogyan kell elkesziteni?

Figyelt kérdés
Tavaly ket diakszovetkezetnel is dolgoztam, es kerik az adobevallast, de semmilyen papirt meg semmit sem kaptam. Hol kell elkezdeni? Valaki le tudná írni reszletesen? Bonyolultnak tunik, es egy leirast sem talalok sehol!
2015. febr. 19. 10:30
 1/8 anonim ***** válasza:

A diákszövetkezetnél. Onnan kell, hogy kapj igazolást az adóbevallás elkészítéséhez. Ha kaptál még akkor, amikor "otthagytad" őket, akkor keresd meg. Ha nem kaptál akkor, úgy január 31-ig el kellett volna, hogy postázzák Neked. Ha ezt sem történt meg, akkor reklamálni náluk és kérni tőlük.

Utána beszerezni az adóhivatalból egy SZJA bevallási nyomtatványt magánszemély részére. Vagy elkérni egy ismerősödét, akinek nincs rá szüksége.

Ha meglesznek az igazolások, mondom a többit...:)

2015. febr. 19. 17:43
 2/8 A kérdező kommentje:
Megvannak, tovább hogyan?
2015. febr. 19. 18:36
 3/8 anonim ***** válasza:

A bevallási nyomtatvány is megvan?

Ugyanis abban kell feltüntetni a két diákszövetkezetnél szerzett jövedelmedet és az abból levont adóelőleg összegét.

Ha le tudod írni, vagy valamilyen módon "láthatóvá" tenni számomra az igazolásokon szereplő adatokat, akkor tudom mondani a többit, no meg ha megvan az adóbevallási nyomtatvány is hozzá...:)

2015. febr. 20. 17:58
 4/8 A kérdező kommentje:
Honnan szerezzem be ezt a nyomtatvanyt?
2015. febr. 20. 19:00
 5/8 anonim ***** válasza:

Ha nem tudod letölteni a gépedre a NAV-os nyomtatványkitöltő programot, akkor:

"... beszerezni az adóhivatalból egy SZJA bevallási nyomtatványt magánszemély részére. Vagy elkérni egy ismerősödét, akinek nincs rá szüksége..."

2015. febr. 21. 04:43
 6/8 A kérdező kommentje:
Letöltöttem és fel is telepítettem a nyomtatvány kitöltő programot.
2015. febr. 22. 13:41
 7/8 A kérdező kommentje:
1453ny nyomtatványt is megszereztem.
2015. febr. 22. 13:42
 8/8 anonim ***** válasza:
Írd le, hogy a két diákszövetkezetes igazoláson milyen sorban milyen összeg szerepel...
2015. febr. 23. 20:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!