Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Felvettek dolgozni, de nem...

Felvettek dolgozni, de nem adtak szerződést?

Figyelt kérdés
Ma fel vettek dolgozni, de nem adtak szerződést, azt mondták majd postázzák. Hétfőtől kell mennem dolgozni, de már ma este is kéne mennem. De nincs szerződés, és a munkaügyi központba sem lett bejelentve. Így mehetek, vagy át akarnak vágni ?
2015. febr. 5. 14:41
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

Nem biztos hogy át akarnak vágni, de azért furcsa. A munkába állás előtt egy nappal le kell jelenteni, hogy amikor már dolgozni mész, kezedben kell lennie a szerződésnek, valamint be kell legyél jelentve. Lehet hogy szimplán trehányok, de LEGYÉL RÉSEN!

Gondolom örülsz, hogy felvettek. Tehát várj pár napot, kérdezz rá a szerződésre mindenképp. (Addig is, ha mész dolgozni, csinálj magadról valami fotót, dátummal, hogy látni lehessen hogy te akkor ott voltál már! De ezt nehogy elmondd senkinek se, kirúghatnak érte, ha azt látják, ilyen "szarozós" kolléga vagy. Pedig nem, csak jó lenne levédeni magát az embernek.

Nem ártana egy Ügyfélkapu regisztrációt csináltatnod (bármelyik okmányirodában egy perc) hogy lásd, tényleg bejelentettek-e.

2015. febr. 5. 15:03
 2/12 A kérdező kommentje:
Ma vett fel, és már ma kellene menni dolgozni. Semmi papírt nem adott a kezembe. Szerintem átcseszés, nem is megyek inkább, szólók akinek kell, hogy me megyek. Köszi
2015. febr. 5. 15:05
 3/12 anonim ***** válasza:
Milyen cég ez? Nem tudsz beszélni ott valakivel, aki már ott dolgozik, tehát leendő kolléga? Hogy náluk is így volt-e?
2015. febr. 5. 15:06
 4/12 A kérdező kommentje:
Biztonsági cég, nem ismerek ott senkit.
2015. febr. 5. 15:07
 5/12 A kérdező kommentje:
Ma vettek fel, és ma látott először az ember, és már ma éjszakára mennem kéne dolgozni, szerződés nélkül, egyedül kéne őriznem egy gyártelepet.
2015. febr. 5. 15:07
 6/12 anonim ***** válasza:
Mi a cég neve? Utána lehet a neten nézni, mennyire "komoly" vagy komolytalan a cég.
2015. febr. 5. 15:09
 7/12 A kérdező kommentje:
A cég neve, ami a munkaruhán van - civil-pajzs biztonsági szolgálat, nem találok róluk semmit. És érdekes hogy nem is ismernek, és rám hagynak egy egész gyártelepet. Kicsit érdekes nem ?
2015. febr. 5. 15:10
 8/12 anonim ***** válasza:
Vannak pedig, léteznek. Még a Faceb.-on is fent vannak. Azért ne dobd el őket így hirtelen... Lehet hogy tényleg normálisak, csak most nagyon kellett már mára valaki.
2015. febr. 5. 15:30
 9/12 anonim ***** válasza:
Szerintem emberhiánnyal küzdenek, mert a gyenge óradíjjakért csak a nyugdíjas rendőrök, katonák mennek el lassan dolgozni, ezért kellene gyorsan menned... Lehet, hogy a 6. alvállalkozó a cég aki alkalmazna, nem az akinek a neve a ruhán van.
2015. febr. 5. 15:31
 10/12 A kérdező kommentje:
Lemondtam, jobban utánanéztem, nem fizettek volna ki. Semmi papírt nem kaptam stb.
2015. febr. 5. 15:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!