Mi történik, ha 2009. augusztusától munkanélküli vagyok, de nem fizetek önállóan TB-t. Ha esetleg bármi érne, akkor ott helyben kell kifizetni az orvosi ellátást?
Figyelt kérdés
Ha nem fizettem, de szeptembertől újra iskolába fogok járni, akkor hogyan hajtják be rajtam? Honnan kéne ezt tudnia egy most végzett iskolásnak h ezentúl magadnak kell fizetned. Ha nem teszem mi történik?2010. febr. 10. 10:51
1/3 anonim válasza:
Ha nincs rendezve a tb-d ellát az orvos, de ki kell fizetned az ellátás költségét. Ezenkívül még az APEH is megbüntat, mert nem jelentkeztél be TB fizetésre.
De attól, hogy munkanélküli vagy, még lehetsz jogosult az ellátásokra (járadékot, segélyt kapsz)
A 2009 augusztus előtti jogviszonyod alapján még valószínűleg 45 napig biztosított voltál (attól függ előtte mit csináltál és meddig)
Attól, hogy iskolába fogsz járni, még behajthatják rajtad (adók módjára): jövedelemből letiltás, bankszámla inkasszó, végrehajtás.
Az APEHet pedig egyáltalán nem érdekli, hogy ki honnan tudja, hogy mi a kötelezettsége az APEH felé. A jogszabály nem tudása nem mentesít a következmények alól.
2/3 anonim válasza:
Jól írta az első. Tessék fizetni, mert ha valami bajod lesz elég borsos árat fognak kifizettetni veled. Nekem csak a vakbélműtétem lett volna 110 ezer forint. És tényleg még ott az APEH is.
3/3 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat, de elég keménynek hangzik ez. Tavaly fejeztem be az iskolát, de nem tudok elhelyezkedni. Miből fizessem a Tb-t? Segélyeket még nem kapok, mert most végeztem, még nem volt munkám.
2010. febr. 11. 09:50
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!