Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Családi adóelőleg kedvezmény?

Családi adóelőleg kedvezmény?

Figyelt kérdés
Kérdésem 2014 januárjában családi adókedvezmény előlegről nyilatkozatot kellett tennem, hogy hány gyerek után veszem igénybe, akkor a páromnak nem volt munkája és így az összes gyerekre én vettem igénybe. Menet közben páromnak lett munkája és ezen a nyilatkozaton nem változtattunk. Kérdésem ő most az éves adóbevalláskor amit én nem használtam fel előlegként ő érvényesítheti e?

2015. jan. 29. 13:28
 1/7 anonim ***** válasza:
Igen, érvényesítheti.
2015. jan. 29. 13:39
 2/7 A kérdező kommentje:
Az jó lenne, mert nekem a könyvelő azt mondta, hogy mivel én kértem az összes gyerekre ő nem kaphat vissza pénzt, lehet akkor egy másik könyvelőt kéne néznem :)
2015. jan. 29. 13:41
 3/7 anonim válasza:
Attól függ, hogy a teljes összeget igénybe vetted -e ? Mert ha igen, akkor nem igényelhettek vissza semmit, mivel mindet igénybe vetted. Megvan hogy gyermekenként mennyi összeg jár, mennyit igényeltél amikor kitöltötted a nyilatkozatot.
2015. jan. 29. 15:07
 4/7 anonim ***** válasza:
3: ott van a kérdésben, hogy amit ő nem vett igénybe...
2015. jan. 29. 15:19
 5/7 anonim ***** válasza:

A lőtéri döglött kutyát érdekli a nyilatkozat, mondom ezt bérszámfejtőként. NEkem kell, hogy legyen róla papírom, nem a kisujjamból szoptam, hogy valami hány gyerekre kéri.

HA nem kérnétek év közben, akkor le se kell adni nyilatkozatot, a könyvelőd szerint akkor nem is vehetnétek igénybe???

Arról nem is beszélve, hogy nyilatkozni a jogosultaknak kell, a párod a bevallásban akkor is igénybe vehetné a megmaradt részt, ha év közben nem lenne jogosult...

2015. jan. 29. 15:21
 6/7 A kérdező kommentje:
Sima minimál bérről beszélek tehát biztos hogy nem használtam fel a gyerekek után járó összes kedvezményt
2015. jan. 29. 17:21
 7/7 anonim ***** válasza:

Amit Te év közben nem tudtál vagy nem akartál érvényesíteni a jövedelmednél bármilyen okból kifolyólag, azt az év végi adóbevallásban helyetted vagy Veled megosztva a párod érvényesítheti.

A könyvelő hülyeséget beszélt, pláne hogy írod, Te nem tudtad a családnak járó összes kedvezményt érvényesíteni.

Most itt az alkalom!

2015. jan. 29. 19:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!