Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Adóhoz értők, lehet kérdésem?

Adóhoz értők, lehet kérdésem?

Figyelt kérdés
Férjem bruttója kb. 320.000, az enyém 176.000. Ő kérte egész évben 3 gyerek után az adókedvezményt, én nem. Év végi bevallásnál kapok majd vissza valamennyit? Volt annyi a férjem bruttója, hogy mind a 99.000et visszakapta? Kettőnknek sincs meg a 7.400.000 bruttó, amit le lehetne vonni egy évben. De ha megkapta a 99.000et, ez nem számít és nem kapok vissza?
2015. jan. 29. 09:05
 1/10 anonim ***** válasza:
Miért nem kéritek megosztva?
2015. jan. 29. 09:10
 2/10 A kérdező kommentje:
Mert egy összegben jobb, minden éven abból megyünk nyaralni. Csak nem tudom az éven kapunk- e vissza, ha a férjem megkapta a 99.000et de nem érjük el éves szinten a 7.400.000et.
2015. jan. 29. 09:30
 3/10 anonim válasza:
Nálunk is hasonló a helyzet épp amikor nyilatkozatot kellett tenni hány gyerek után veszem igénybe a családi adókedvezmény előleget nem volt a férjemnek munkája és azt mondták be kell írnom az összes gyereket, de időközben lett a férjemnek munkája és állítólag mivel én az összes gyerekre kaptam de természetesen nem használtuk ki a megengedett összeget, attól függetlenül ő nem érvényesítheti ilyenkor azt amit én nem használtam fel
2015. jan. 29. 13:11
 4/10 A kérdező kommentje:
A te eseted más, amit te nem tudtál igénybe venni, férjed az éves adóbevallásnál visszamenőleg megkaphatja. Tavaly így voltunk. Úgyhogy ha rám hallgatsz legyetek önadózók és egy könyvelő 5-10 ezerért megcsinálja. Mi tavaly több mint 300.000et kaptunk vissza. Járj utána, megéri!!! Nekem most más az eset mert férjem mind a 99.000et visszakapta.
2015. jan. 29. 14:19
 5/10 anonim ***** válasza:
Az idei évtől,illetve 2014-től a járulékokból is levonható a kedvezmény, így akár a fizetés 33%-a is lehet a megtakarítás. Tehát, ha a férjed a járulékokra is kérte a jóváírást, akkor szerintem igénybe tudta venni a havi 99.000 ft kedvezményt, hiszen ekkora összeg 33%-a 105.600, ami magasabb az érvényesíthető 99.000-nél. Így akkor szerintem nem jár vissza semmi.
2015. jan. 29. 15:07
 6/10 A kérdező kommentje:
Én is úgy gondolom, hogy nem jár vissza. Csak akkor, hogy töltsem ki a bevallást, mert ha beirom, hogy az egész nettó összegem kedvezményes ki adja, hogy kapok vissza pénzt.
2015. jan. 30. 08:33
 7/10 anonim ***** válasza:

Mint ahogy írod is, a kettőtök adóalapja sem elég arra, hogy a Nektek járó családi kedvezményt teljes mértékben érvényesíteni tudjátok.

Akkor a kérdés nem kérdés: Logikus, hogy jár még Nektek vissza a Tőled levont adóelőlegből, járulékokból, mivel Te év közben semmit nem érvényesítettél belőle.

Gyors számítás szerint is a férjed havonta 12.600,- Ft-tal kevesebb összeget tudott érvényesíteni az adóalapja miatt, mint ami jár Nektek.

A bruttó után 86.400 lenne az adó és járulék, tehát nem 99.000! A kettő különbözete ott lóg a levegőben, és arra vár, hogy Te érvényesítsd! :)

A Te adóelőleged és járulékod havi 47.520,-. Itt az összeg, amelyből érvényesítheted a különbözetet! "Nehogymár" ott hagyd az államnál!

Ha nem tudod megcsinálni a bevallást, akkor kérj segítséget egy hozzáértőtől.

Ha nagyon nem boldogulsz, akkor én megcsinálom mindkettőtökét - ha gondolod!

2015. febr. 4. 18:59
 8/10 anonim ***** válasza:

kedves utolsó, egyáltalán nem biztos, hogy jól mondod!

2014-től a TB, ill. nyugdíjjárulékokból is lehet érvényesíteni a kedvezményt. Ha kérdező férje kérte ennek érvényesítését, akkor a teljes összeget igénybe tudta venni a férje.

2015. febr. 4. 20:22
 9/10 A kérdező kommentje:
Úgy tudom, hogy a bruttó 33 %-át lehet érvényesíteni. 16adó+17 járulékok. 320e. 33%-a 105e., 176é pedig 58e. Ezt sem jól tudom?
2015. febr. 4. 21:10
 10/10 anonim ***** válasza:
De igen, pont erről van szó, hogy 2014-től már 33% érvényesíthető, tehát komoly eséllyel év közben már teljes egészében igénybe vettétek a kedvezményt.
2015. febr. 4. 21:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!