Ha egy cégnél egy termék 5000 Ft akkor kérhetek róla úgy számlát, hogy azt 8000-ről adják?
Nálunk a cégnél 5000 Ft egy termék, de máshol 10000 Ft.
Arra gondoltam, hogy felraknám egy csomó oldalra (vatera meg ilyenek) és Én adnám 8000-ért.
De erről úgy számla kell. Ha megbeszélem a főnökkel akkor tud adni számlát 8000-ről?
Tudom, hogy így több az áfa és nem lesz 3000 hasznom (mint amennyi a különbség) de a vevő azt fogja látni, hogy máshol 10 ezer nálam meg 8.
A cégnél hiába 5000 Ft ha senki nem tud róla.
Ez így megoldható?
Miért kérne 8000-et ha 5000-ért árulja. (De ezt csak a dolgozók és a nagy cégek/ boltok tudják).
De amúgy ahogy írtam 8000 után adózna!
Én értem mit akarsz!
DE a főnököd neked a termékről nem adhat nagyobb összegről számlát! ("Ha megbeszélem a főnökkel akkor tud adni számlát 8000-ről? ") Mert akkor neki kell annyiért adóznia.
a te megveszed a főnöködtől a terméket 5000-ért ő csak annyiról adhat számlát! A nagyonn összegről a vevőnek a saját neveddel stb stb ellátott számlát kell adnod, ami után te adózól és nem a főnököd!
Jó ezt hagyjuk, mert látom rohadtul nem sikerült felfogni, hogy mit akarok! 8000 után menne az adó!
De mindegy!
Kedves Kérdező!
Én értem hogy 8000 után menne az adó, de azt nem te fizeted ha a főnőköd adja a számlát, mert azt neki kell. Vagy úgy gondoltad hogy megveszed tőle + kifizeted a 8000ft és az 500ft közti adót a fönöködnek? Mert az a cég adózik aki a számlát adja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!