Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Ha egy cégnél egy termék 5000...

Ha egy cégnél egy termék 5000 Ft akkor kérhetek róla úgy számlát, hogy azt 8000-ről adják?

Figyelt kérdés

Nálunk a cégnél 5000 Ft egy termék, de máshol 10000 Ft.

Arra gondoltam, hogy felraknám egy csomó oldalra (vatera meg ilyenek) és Én adnám 8000-ért.

De erről úgy számla kell. Ha megbeszélem a főnökkel akkor tud adni számlát 8000-ről?

Tudom, hogy így több az áfa és nem lesz 3000 hasznom (mint amennyi a különbség) de a vevő azt fogja látni, hogy máshol 10 ezer nálam meg 8.

A cégnél hiába 5000 Ft ha senki nem tud róla.

Ez így megoldható?

2015. jan. 25. 15:22
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
90%
Arra nem gondoltál, hogy mindenki megveszi 5000 forintért a cégnél?
2015. jan. 25. 15:26
 2/18 anonim ***** válasza:
36%

Ennek két hátulütője van. Ha a főnök rájön, hogy a cég termékeit árulod, akkor kivág mint macskát...

A másik: ha megkeres az adóhivatal, és te 8.000 -ért veszed a terméket és te is 8.000-ért adod, akkor hol a haszon? Rögtön vizsgálat alá leszel vonva. :D

2015. jan. 25. 15:27
 3/18 anonim ***** válasza:

És a főnöknek hogy adod be?

Főnök, kérnék az 5.000 Ft-os termékből háromszáz darabot, de nem 4.000-ért/db, hanem 8.000-ért/db... hmmm.. kicsit se sántít..

2015. jan. 25. 15:28
 4/18 sekri válasza:
26%
ha vizsgálat alá von mit lát? :|te 8 é árulod és 8é van számlád!!! senki nem fog megbasni!!!
2015. jan. 25. 15:29
 5/18 anonim ***** válasza:
De meg fogják.. :D Adócsalás gyanúja... (az ÁFA a haszon)...
2015. jan. 25. 16:10
 6/18 A kérdező kommentje:

Nem az áfa a haszon. Húú, mennyire nem értitek.

A főnök gyakorlatilag a barátom.

Senki nem veszi meg 5000-ért a cégnél csak a nagyobb kereskedők, de ők 10-ért adják a boltban.

Én megvenném a főnöktől 5000-ért áfa nélkül, majd kapnék egy számlát 8000-ről és ENNEK a 8000-nek fizetném még ki az áfáját!

Vagyis lenne 8000-ről áfa és én annyiért venném a cégnél amennyiért adja!

Ha most azt mondom, hogy tudok mosógépet 60 ezer helyett 45 ezerért akkor mindenki megvenné tőlem!

Számlát is adnék. Az meg már az Én dolgom, hogy valójában 35 ezret és és annyiért árulja a cég.

De ezt NEM tudják!

2015. jan. 25. 16:53
 7/18 anonim ***** válasza:
55%

Írtok egy megbízási szerződést te 7-es adószámmal ügynöki tevékenységben, jutalékos rendszerben végzed a piackutatást és marketinget az oldalakon.

A cég kiállítja a számlát, kiszállítja a vevő nevére, te meg jutalékként kapod a különbözetet, amit számlázol a főnököd felé, ő meg fizeti havonta.

Főnököd jól jár, magasabb áron megy el a termék és népszerűsödik a cég, Neked van némi plusz bevételed. Vevő örül, olcsóbban kapta meg 2000-el a terméket.

2015. jan. 25. 17:08
 8/18 A kérdező kommentje:

Őőő, izé. Ez egy semleges válasz.

Nem értem.

Te most azt írtad le amit Én akarok.

Bár annyi a különbség, hogy nem tudná senki a cég nevét, mert van több cége is a főnöknek és van olyan ami nincs fen a neten.

2015. jan. 25. 17:22
 9/18 anonim ***** válasza:
És az miért baj, hogy megtudják a cég nevét? Egyéb esetben Neked kellene számlát kiállítani, viszonteladóként, amivel már nem érné meg Neked sem 8000-ért adni a terméket, nem véletlen, hogy a többi viszonteladó sem adja annyiért.
2015. jan. 25. 17:26
 10/18 A kérdező kommentje:

Nem baj, hogy megtudják a cég nevét, sőt meg is fogják tudni, csak nem lesz semmi a kezükben. Sehol nem fognak találni még egy telefont sem.

Azért kell, hogy ne tudjanak a vevők a cégnek szólni, cégtől vásárolni, mert akkor rájönnek, hogy ott még olcsóbb és akkor buktam a hasznom.

Ha viszont papír szerint 8000-ért veszem és annyiért is adom el akkor az nem kereskedés, hisz nem tettem rá hasznot!

A főnök meg elkönyveli pl: túlórának a hasznomat. Totál legális lenne.

2015. jan. 25. 17:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!