Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Hogyan kell az adófolyószámlát...

Hogyan kell az adófolyószámlát egyeztetni?

Figyelt kérdés
A cég könyvelését nem én végzem, viszont feladatként megkaptam, hogy az év végi zárásban segítsek. Ehhez megkaptam az adófolyószámla egyeztetés feladatot, úgy hogy semmilyen információt nem kaptam hozzá. Eddig arra jöttem rá, hogy a folyószámla tartalmazza az előírásokat és a befizetéseket. A befizetésekhez a 4-es főkönyvi karton adataiból megtaláltam az egyezőséget nagyobb részt. Viszont a folyószámlán van egy 4-es(átvezetés) és 3-as ami ennek lenne a "párja". Ennek egyeznie kell? Másrészt úgy tudom, hogy ugyanezen főkönyvi karton követel adatainak kell megegyeznie az előírással. Ez nekem nem egyezik. Valamint kérdésem még, hogy 5-ös főkönyvi kartont is kaptam, annak mivel kell egyeznie? Elnézést, ha alapvető kérdéseket tettem fel, de semmilyen segítséget nem kaptam hozzá, így nehéz megoldani ezt a feladatot. Köszönöm a válaszokat
2015. jan. 22. 11:52
 1/1 anonim ***** válasza:
Akitől a feladatot kaptad azzal beszéld meg, mert ezt így szerintem nem lehet elmagyarázni sokkal értelmesebb egyet számokon keresztül átvenni
2015. jan. 22. 17:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!