Automatikusan visszakapom az adójóváírást év végi adóbevallással?
Kedves Utolsó!
Már tök mindegy,a tavalyit már ő csinálja, mondjuk egyáltalán nem segítettél, nem ez volt a kérdés.
Kérlek a kérdésemre válaszoljatok.
A kérdésed az volt, hogy automatikus-e, hogy visszakapod. A visszajáró szja az adóbevallással kérhető vissza. Azért írtam, hogy ne csináltasd a TÁKISSZAL a bevallást (munkáltatói bevallás) mert nem hiszem, hogy hiba nélkül megcsinálnák, és abban sem vagyok biztos, hogy maguktól beírják a 12 hónap járó adójóváírást. Ezért legyél önbevalló, és készítsd el a bevallást te, vagy egy könyvelő. De ahogy írod, hogy dec. 31-gyel megszünt a jogviszonyod, így már nem is kérhetsz a TÁKISZ-tól munkáltatói bevallást. De nem értem mit értesz automatikus alatt. A bevallást el kell készíteni, és abban kéred vissza a visszajárót. Ha beixeled, hogy a visszajáró adót teljes egészében visszakérek, akkor kiutalják bankszámlára vagy postacímre, amit beírsz.
Előző voltam, aki "nem a kérdésre válaszolt".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!