Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » ÁFA körből való kilépés...

ÁFA körből való kilépés lehetséges?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Dec 2-án hoztam létre egyéni vállalkozást. Sajnos áfa körösként jegyezték be, amit szeretnék módosítani legkésőbb jan 5-ig. Hogy tehetem ezt meg?

(A vállalkozásban eddig nem volt tevékenység)

(Könyvelőhöz ne irányítsatok, pont ezért kérdezek itt)

2014. dec. 29. 09:59
 1/8 anonim ***** válasza:
33%

Ha valakinek meg van a jogosultsága ahhoz, hogy a következő naptári évben ÁFA alanyi mentes legyen, akkor azt az előző év 20.-ig kell(ett) volna a nav-hoz bejelenteni.

Tehát most már nem tudsz rajta változtatni minimum egy naptári éven keresztül, majd csak 2015. dec. 20.-a előtt.

2014. dec. 29. 11:20
 2/8 anonim ***** válasza:
58%

Kedves kérdező, nem foglak könyvelőhöz irányítani, miért tenném, hiszen mindenki tudja mit hogyan kell csinálni, könyvelni meg bárki tud és nyugodtan fogadd meg a válaszolók tanácsát és válaszd majd 2015.december 20-ig a 2016-os évre az alanyi mentességet. Azaz húzz le egy évet áfa körösen, mert a könyvelő az nem kell, mint tudjuk.

Mellesleg pedig ajánlom figyelmedbe az áfa törvény 190. §-át.

2014. dec. 29. 13:08
 3/8 anonim ***** válasza:
41%

Persze, ha ismernéd az ÁFA törvényt, de pl. az ART is leírja szépen (a §-számot sajna nem tudom), hogy dec. 20-ig milyen féle-fajta, következő évre vonatkozó változtatásokat kell bejelenteni ahhoz, hogy azokat a nav is elfogadja.

Persze a könyvelők ezt is tudják, de ne menj hozzájuk.... még lenyúlnának valamicske kis pénzecskével...

2014. dec. 29. 14:44
 4/8 anonim ***** válasza:
36%
a második válaszolóval értek egyet, arról nem is beszélve, hogy itt mindig mindenki milyen okos... Tényleg nem is kell könyvelő, itt simán megcsinálják majd az adóbevallásodat is, és amikor majd az elmaradások miatt kell sos valamit csinálni, gondolom, akkor majd ugyanúgy itt segítenek, és ellenőrzésre is megy veled a gyakorikerdesek..... Imádom az ilyet... Tényleg ne is menj még könyvelő környékére se, nehogy véletlen fizetni kelljen....
2014. dec. 29. 18:55
 5/8 anonim ***** válasza:

4-esnek!

1-es és 3-as (nyugdíjas szakmabeli) vagyok! Sajnálom, hogy nem érződött ki a hozzászólásaimból az irónia, amit a kérdező felé szerettem volna címezni!

Az még nagyobb baj, hogy valóban, itt olyan jó kis tanácsokat lehet kapni majd a bevallások készítéséhez is, mint pl. amit korábban olvastam valakitől: "így csináld, ahogy írtam, az enyémet is így csinálta a könyvelőm és ne hallgass másra, csak rám" ... és hasonló válaszok lesznek!

Szomorú! Ennyi erővel egy vakbél-műtétet is meg lehetne csinálni otthon, a gyik-en szerzett infók alapján! :)))

2014. dec. 30. 07:46
 6/8 anonim ***** válasza:

Ja, könyvelő nem kell, akkor hajrá. Csak nehogy te is úgy járj, mint az a fickó, akinek a Nav 5 év után kiküldött egy 6 milliós bírságot, mert nem volt könyvelője, és évekig rosszul fizetett. El is vitték a lakását. :D

Évi 30-40 ezeret nem érne meg ez a nyugalom :D

2014. dec. 30. 09:46
 7/8 anonim ***** válasza:

Ez meg a másik! Előszeretettel rántanak be ügyfeleket ellenőrzésre pár hónappal a megőrzési határidő lejárta előtt!!

Ha már esetleg valaki nem tudja előkotorni az anyagát, akkor már az is egy jó kis büntit von(hat) maga után, no + ha valami hibát találnak, és annak 5 év késedelmi pótléka és büntije, szóval "jól ki van ez találva!"

2014. dec. 30. 11:43
 8/8 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező, és mégis honnan veszed ha válaszol valaki az jó is? Ha nem, akkor ki lesz a hibás az oldal üzemeltetője, a válaszoló vagy esetleg te?

Csak egy kérdés, olyan nagyon kényelmes vagy hogy ha nem veszed a fáradtságot hogy elolvass 4 sort a törvényben akkor igazából meg is érdemled, hogy legyen következménye annak hogy felelőtlenül csinálsz dolgokat.

2014. dec. 30. 22:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!