ÁFA körből való kilépés lehetséges?
Sziasztok!
Dec 2-án hoztam létre egyéni vállalkozást. Sajnos áfa körösként jegyezték be, amit szeretnék módosítani legkésőbb jan 5-ig. Hogy tehetem ezt meg?
(A vállalkozásban eddig nem volt tevékenység)
(Könyvelőhöz ne irányítsatok, pont ezért kérdezek itt)
Ha valakinek meg van a jogosultsága ahhoz, hogy a következő naptári évben ÁFA alanyi mentes legyen, akkor azt az előző év 20.-ig kell(ett) volna a nav-hoz bejelenteni.
Tehát most már nem tudsz rajta változtatni minimum egy naptári éven keresztül, majd csak 2015. dec. 20.-a előtt.
Kedves kérdező, nem foglak könyvelőhöz irányítani, miért tenném, hiszen mindenki tudja mit hogyan kell csinálni, könyvelni meg bárki tud és nyugodtan fogadd meg a válaszolók tanácsát és válaszd majd 2015.december 20-ig a 2016-os évre az alanyi mentességet. Azaz húzz le egy évet áfa körösen, mert a könyvelő az nem kell, mint tudjuk.
Mellesleg pedig ajánlom figyelmedbe az áfa törvény 190. §-át.
Persze, ha ismernéd az ÁFA törvényt, de pl. az ART is leírja szépen (a §-számot sajna nem tudom), hogy dec. 20-ig milyen féle-fajta, következő évre vonatkozó változtatásokat kell bejelenteni ahhoz, hogy azokat a nav is elfogadja.
Persze a könyvelők ezt is tudják, de ne menj hozzájuk.... még lenyúlnának valamicske kis pénzecskével...
4-esnek!
1-es és 3-as (nyugdíjas szakmabeli) vagyok! Sajnálom, hogy nem érződött ki a hozzászólásaimból az irónia, amit a kérdező felé szerettem volna címezni!
Az még nagyobb baj, hogy valóban, itt olyan jó kis tanácsokat lehet kapni majd a bevallások készítéséhez is, mint pl. amit korábban olvastam valakitől: "így csináld, ahogy írtam, az enyémet is így csinálta a könyvelőm és ne hallgass másra, csak rám" ... és hasonló válaszok lesznek!
Szomorú! Ennyi erővel egy vakbél-műtétet is meg lehetne csinálni otthon, a gyik-en szerzett infók alapján! :)))
Ja, könyvelő nem kell, akkor hajrá. Csak nehogy te is úgy járj, mint az a fickó, akinek a Nav 5 év után kiküldött egy 6 milliós bírságot, mert nem volt könyvelője, és évekig rosszul fizetett. El is vitték a lakását. :D
Évi 30-40 ezeret nem érne meg ez a nyugalom :D
Ez meg a másik! Előszeretettel rántanak be ügyfeleket ellenőrzésre pár hónappal a megőrzési határidő lejárta előtt!!
Ha már esetleg valaki nem tudja előkotorni az anyagát, akkor már az is egy jó kis büntit von(hat) maga után, no + ha valami hibát találnak, és annak 5 év késedelmi pótléka és büntije, szóval "jól ki van ez találva!"
Kedves kérdező, és mégis honnan veszed ha válaszol valaki az jó is? Ha nem, akkor ki lesz a hibás az oldal üzemeltetője, a válaszoló vagy esetleg te?
Csak egy kérdés, olyan nagyon kényelmes vagy hogy ha nem veszed a fáradtságot hogy elolvass 4 sort a törvényben akkor igazából meg is érdemled, hogy legyen következménye annak hogy felelőtlenül csinálsz dolgokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!