Hogyan csinálja meg az apeh az adóbevallásom?
Tavaly egyszerűen sikerült, de idén valamit elrontottam, vagy kihagytam szerintem.
Letöltöttem mindent: abevjava, 0953-as nyomtatvány, szóval mindent..
Eddig oké..mikor megnyitom, meg is nyílik a 0953-as bevallás, ám nem rendeli hozzá a saját adataimat, tehát az éves keresetem, stb.
Tavaly hogy volt?Mit hagytam ki?
Nekem is megvan a program,tök jól működik.Nem a program rendeli hozzá az adataidat,összeget... hanem neked kell beírnod a megfelelő mezőbe,az alapján amit a munkáltatódtól kaptál.
1,:Az "A" lapra beírod az első sorba az éves jövedelmed
2,:A "B" lapra a 30.sorba beirod az adójóváírás jogosultsági hónapok számát pl.:12(amikor volt kereseted)
HA figyeled a gép kiszámolta mennyi adót kell fizetned és hogy mennyi adójóváírás jár neked "c"oszlopok számai
3,:Itt a "B" lapon a 30.sor "b" oszlopába beírod azt az összeget amit a "c" oszlopba látsz.A gép tovább számol!
4,:A "C" lapra átmész és beütöd az 55.sorba hogy mennyi adót vontak le tőled ,rákattintasz az 59.sorra és a gép ki is adja hogy mennyit kell fizetned vagy mennyit kapsz vissza.Ennyi az egész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!