Le lehet bukni valahogyan, ha nem adózok a lakótársak után?
Van egy 120m2-es lakásunk, ami 3 szobás, azonban egyedül lakok benne. 1 vagy 2 barátomnak megemlíteném, hogy költözzenek oda, ha szeretnének, hiszen jobb, mint egy 15m2-es koliszobában nyomorogni 4-en havi 20 ért...
Én 35-40 ezer/főt kérnék a lakhatásért, a rezsit én fizetném.
Lehet ebből valamilyen gondom?
Leírtuk a másik kérdésednél is a lényeget. Próbálod kerülni az adózást, de hidd el nem jársz jobban vele, baj esetén.
Ha feketén ki is tudod adni, hogy havi 5-10 ezerrel több maradjon a zsebedben, de egyik bérlő társad kitalálja, hogy nem fizet, vagy úgy alakul, hogy nem tud fizetni, akkor mit csinálsz vele?
Akkor hogyan és kin hajtanád be a tartozást, egyáltalán hogy tudnád kitenni a lakásból szerződés nélkül?
Nekem is van és volt is bérbe adva ingatlanom. Volt olyan bérlő, aki nem fizetett. Havi pár ezer forintból most végrehajtás alatt áll. Ezt szerződés és kiállított de ki nem fizetett számla nélkül, aligha tudtam volna megtenni.
Az meg már az ő baja, hogy pár ezer helyett, a többi költség is őt terheli, ami aránytalanul magas az eredeti tartozáshoz képest.
Rezsinél, azért jól járhatnak Veled. Ha mások (korlátlan) fogyasztását is Te fizeted, akkor meg nem sok értelme van bérleti díjat kérned...
És továbbra is célszerű tájékozódni a környékbeli ingatlanokról, mert lehet dupláját kéred a kollégiumnak, de ennyiért ketten már főbérlő nélküli lakást bérelnek. Gondold ez át jobban, én csak tapasztalatból mondom ezeket, amiket mondtam a másik kérdésednél is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!