Egyszerűsített készpénzfizetési számlán fel kell tüntetni a vámtarifaszámot?
Tudomásom szerint nem az a lényeg, hogy milyen fajta számla-nyomtatványt használsz, hanem az dönt, hogy mit számlázol:
úgy tudom, hogy kötelező ráírni ha gépjármű szerepel a számlán, vagy (ha jól emlékszem) a jövedékis termékek?? esetében.
A törvény további részében van még egy mondat:
"minden egyéb esetben, ha a vevő azt kéri" = tehát ha egy babaruhát számlázol és a vevő kéri hogy írd a számlára a VTSZ-t, akkor bizony azt rá kell írni.
Köszi!
Őstermelő vagyok és mézet árulnék, valamint méhviaszgyertyát (ha azt árulhatok egyáltalán, mert még ezt sem sikerült kideríteni).
Be akartam menni a NAV-hoz, de olyan lehetetlen az ügyfélfogadási idejük, hogy még nem sikerült odaérnem sosem.
Nézd, itt a méz vámtarifaszáma.
Ha a fehér kocka feletti részbe, a keresőbe beírod, hogy viaszgyertya, és alatta a kis pöttyöt átállítod, hogy a vámtarifa-számát keresed... akkor már az is meg lesz.
Ha a viaszgyertyát te magad készíted, egész biztosan árulhatod, nem mint őstermelő, hanem mint magánszemély = évi 600 ezer Ft bevétel = 200 ezer Ft tiszta jövedelem értékhatáron belül. Ha viszont valaki mástól vásárolod, és csak símán tovább-adod, akkor az már kereskedelmi tevékenység, és nem elég hozzá az őstermelői, hanem vállalkozói igazolvány kell!! = tanuld meg, hogyan kell csinálni, és akkor már jobban jársz! :)))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!