Kaptunk egy készpénzfizetési számlát, de nagyon gyanúsnak tűnik, honnan tudom meg, hogy valós vagy fiktív a számla?
Mire kaptál számlát?!
Csak tudod, hogy vettél-e terméket vagy szolgáltatást azon a jogcímen amit kiszámláztak...
A számla nyilván "valós", hiszen egy számla kiállításához semmi más nem kell, csak egy számlatömb, amihez bárki hozzáfér, esetleg egy cégbélyegző.
A kérdés az, hogy van-e alapja a számlázásnak, vagyis a terméket vagy szolgáltatást, amit kiszámláztak nektek ti igénybe vettétek-e. Ezt pedig csak te tudhatod.
Csak közvetlen a számla kibocsátójánál tudsz érdeklődni.
A büntetésekre alapozott magyar közigazgatás nem enged tájékozódni azügyben, hogy ki vásárolta a számlatömböt. Ellenben brutálisan büntet, ha ilyen sztoriba kerülsz.
"Ettől a cégtől rendeltünk, de egy ismerősünkön keresztül, ő hozta a számlát is."
Tehát az ismerősöd megkért, hogy fogadj be (számolj el neki) egy számlát, tekintettel arra, hogy ő maga nem számlaképes.
Mert ha nem ez lenne a helyzet, akkor magad is láttad volna a teljesítést, akár termék, akár szolgáltatás.
Hát én ilyesmibe nemigen mennék bele.
Egyébként attól hogy egy cég nyomtatással foglalkozik, nem
elvárás, hogy maga nyomtasson számlát. Sőt, ehhez APEH (NAV) által engedélyezett programot kellene használnia.
Helyette a többség kézzel kitöltött!! (és nem kézzel írott) számlát állít ki.
Amúgy annak is nézz utána, hogy mekkora értékhatárig szabad készpénzzel fizetni! Mintha hallottam volna valami korlátozásról, csak nem tudom, érvényes-e már.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!