Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Segítség kellene KATA-val...

Segítség kellene KATA-val kapcsolatban?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Kezdő vagyok még ebben, fodrász vagyok és KATA-s adózó. Az lenne a problémám, hogy 2 könyvelőnél is voltam de egyikük sem volt a segítségemre, lesz e szükségem havi könyvelésre? Lehetek e én áfás vállalkozó vagy alanyi mentes vagyok? Vagy nekem kell vezetni a kiadásaimat és hogyan? Nagyon szépen megköszönöm ha segítetek nekem!

2014. nov. 19. 14:48
 1/8 anonim ***** válasza:
Te vagy nem voltál könyvelőnél vagy nem jó helyen voltál. Azt hogy alanyi mentes vagy-e vagy áfás, az adószámodból meg lehet mondani, illetve egy átlagos nem is magas képességű könyvelő könnyedén válaszol a többi kérdésedre is. TEhát élek a gyanúperrel hogy mindenhol voltál, csak könyvelőnél nem....
2014. nov. 19. 14:55
 2/8 anonim ***** válasza:

Ha könyvelőnél voltál és fizettél neki egy szolgáltatásért ami után a fenti infokkal nem láttak el, akkor a helyedben a minimum, hogy lepofoznám őket de nem is értem, hogy miért fizetted ki őket.

Ezeket a dolgokat egy normális könyvelő fél-egy óra alatt elmondja úgy, hogy megértsd, válaszol a kérdéseidre, és segít elindulni, megbeszélni a továbbiakat, de igen, sajnos ez pénzbe kerül.

Vagy összevadászod itt a jó, vagy rossz kérdésekkel, a jó, vagy rossz válaszokat, de ezekre hivatkozni egy NAV ellenőrzésen nem lehet.

2014. nov. 20. 09:12
 3/8 A kérdező kommentje:
Kedves elso voltam konyvelonel 10ezer ft volt a ketto konyvelo ossz. Latom magamnak kell rajonni mindenre mert mindenki szeret barkochbazni. Raadasul el is szurt mindent 3hetig vartam a papirra mikor mar rakerdeztunk kiderult le se kerte semmi bocsanat csak szemberohoges fogadott. Szóval tok jo hogy itt is csak az var hogy voltam e konyvelonel. ..voltam csak bunko nemaszaju.
2014. nov. 20. 21:47
 4/8 anonim ***** válasza:
Rossz könyvelőnél voltál akkor ennyi. Arról mi itt igazán nem tehetünk.
2014. nov. 21. 09:04
 5/8 Szemző Gyula válasza:

ÁFA körös is lehetsz, de alanyi mentes is. A vállalkozás indulásakor mit jelöltél be? Egyébként az adószámod elárulja. Fodrászként nem ajánlanám az ÁFA kört. Ha mégis az lennél, akkor jan. 1 től válthatsz. Előtte kell.Olcsóbb tudsz lenni, ha nem kell ÁFA-t fizetned.

Nem kell könyvelő, ha be tudod adni a bevallást, és a bevételi nyilvántartást vezeted. Nyugták alapján.

2014. nov. 21. 15:33
 6/8 A kérdező kommentje:
Jó, rendben kezdem érteni! Ha alanyi mentes vagyok és én pld. vásárolok fodraszkellekesnel ugye, bármit egy festéket akkor jeleznem kell, hogy afa nelkul szeretnem megvasarolni? Es ezt is jegyezzem fel a kiadasok koze? Havi számlákat is vezetni kell (rezsi) ?Bérleti dij is koze tartozik?
2014. nov. 21. 15:43
 7/8 A kérdező kommentje:
Ja es a konyvelo adta le a vallalkozas adatait de nem kozolte velem, hogy en melyikhez tartozom szoval erre sajnos nem tudom a valaszt
2014. nov. 21. 15:46
 8/8 anonim ***** válasza:
Szia. Ha az adószámod 9. számjegye 1-es, akkor mentes vagy. Nem vásárolhatsz áfa nélküli áron és a te általad kiállított számlán sem szerepelhet áfa. Havonta befizeted az KATA-t és majd február 25-ig kell bavallást beadnod. Csak a bevételekről kell nyilatkoznod, ezt vezetheted akár egy excel táblázatban vagy simán egy füzetben is. A lényeg hogy az általad kiállított összes nyugta és számla összege szerepeljen benne, végül ez az összeg kerül majd a bevallásodba.
2014. nov. 21. 21:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!