Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Mi a teendő, ha rossz az...

Mi a teendő, ha rossz az adóazonosító jelem?

Figyelt kérdés
Egyébként a hiba az, hogy rossz születési dátum alapján képezték az adóazonosítót... :S
2010. jan. 28. 09:08
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Kérj újat. Ingyenes.
2010. jan. 28. 09:11
 2/8 anonim ***** válasza:
0%
Az adóazonosító jelnek semmi köze a születési dátumhoz, az enyém még csak nem is hasonlít rá. Szerintem véletlen lehet, ha a tiéd emlékeztet rá, nem abból képzik.
2010. jan. 28. 12:30
 3/8 anonim ***** válasza:
De, abból képzik.
2010. jan. 28. 12:42
 4/8 A kérdező kommentje:

Na, akkor megválaszolom a saját kérdésem, hátha valakinek hasznára lesz.

Tehát: a képzésébe igenis benne van a születési dátum, így: "a 2–6. számjegyek a személy születési időpontja és az 1867. január 1. között eltelt napok száma, (12051+) "

Nekem rossz születési dátummal számolták, ezért lett rossz az adóazonosító jel.

A megoldás: 09T34-es adatlap kérése, kitöltése. (Természetesen az Apehtól) Ezek után kapok egy új adóazonosító jelet, és új adókártyát.

Hát így. Ha valakinek ez a gondja, most már sok utánajárást spórolhat meg.

2010. jan. 28. 15:10
 5/8 anonim ***** válasza:
0%
És ezt az embernek honnan kellene tudnia? Ki az az őrült, aki nekiáll számolgatni, hány nap telt el 1867 január 1. és a saját születése között? Mert hogy nekem meg nem fordulna a fejemben, az biztos. Kaptam egy számot valamikor 15 évvel ezelőtt, azóta is használom. Egyáltalán hogy merült fel benned, hogy nem jó az a szám? Mit jelent az, ha nem jó? Ha ezt adták, ezzel azonosítanak, vagyis a célra tökéletesen megfelel.
2010. jan. 28. 18:18
 6/8 anonim ***** válasza:
Azért nem felel meg, mert az algoritmus visszafejtése után egész más adatok jönnek ki, mint aminek kellene, ezért érvénytelen a kártya, az apeh rendszere nem tudja kezelni az adóazonosító jelet. Nyilván így derült ki, hogy nem jó, nem pedig azért, mert a kérdező autista, és nekiállt számolni. A TAJ, és a személyi szám is meghatározott algoritmus szerint képződik.
2010. jan. 28. 18:27
 7/8 A kérdező kommentje:
Utolsó hozzászólónak van igaza; a bankban nem vette be az adatbázis, hibaüzenetet dobott ki, hogy vagy az adóazonosító jel vagy a születési dátum rossz. (Mivel ugye a valós születési dátumom nem egyezett azzal, ami alapján az adóaz. jelet képezték.) Egyébként a netről szedtem egy kis excel progit, azzal fejtettem vissza, hogy milyen szül. dátum alapján számoltak.
2010. jan. 29. 08:30
 8/8 AdamG válasza:
Én is így jártam, rossz születési dátumból generálták az adóazonosító jelemet. Emiatt nem tudtam bankszámlát nyitni. Bementem a NAV-hoz és egy T34-es formanyomtatványt kellett kitölteni és adtak új adóazonosító jelet. Az első ügyintéző segítőkész volt, átküldött egy másikhoz, hogy majd ő elintézi, de az meg azt mondta, hogy a NAV-nak tökéletes a rosszul legenerált jel is, tehát nem ad újat. Visszamentem az első ügyintézőhöz és az megcsinálta. Mesélte, hogy volt aki egyetemre nem tudott jelentkezni rossz jel miatt. Szerintem egyetemek, bankok teljesen feleslegesen ellenőrzik a jel helyességét, mivel nem mindenkinek lett helyes születési dátumból generálva a jele.
2013. márc. 8. 20:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!