Aki meg soha nem dolgozott van adoazonosito jele?
Figyelt kérdés
2011. szept. 1. 13:34
1/9 anonim válasza:
Egy "idősebbnek" lehet, hogy nincs, ha nem igényelte meg az adókártyáját, de manapság egy újszülött nem a születési anyakönyvi kivonatát kapja meg "először", hanem az adóazonosító jelét. Fiam 3 hetes volt, amikor automatikusan küldték az adóazonosító jelét a "központból".
2/9 anonim válasza:
Igen, az óvódás lányomnak is van adóazonosító jele. Ha jól emlékszem, akkor küldték, amikor írták, hogy startszámla (babakötvény) nyitható neki.
3/9 anonim válasza:
Ha van olyan, aki az adókártya/adószámok bevezetés óta sehol nem dolgozott, és hitelt sem vett fel sehonnan, akkor lehetséges, hogy nincs adóazonosító jele.
Pár éve már a megszületett állampolgárok automatikusan kapják, sehova nem kell érte menni "könyörögni". Rögtön nyilvántartásba veszik őket, nehogy kimaradjanak az adórendszerből.
4/9 anonim válasza:
a 15 éves lányomnak is születése óta van.
5/9 A kérdező kommentje:
en itt szulettem es kint eltem kulfoldon 1 eve jottem ide 19 eves vagyok hogy tudhatnam meg az adoazonosito jelemet?
2011. szept. 1. 14:05
6/9 anonim válasza:
Adókártyát kell kiváltani az adóhivatalban , ha magyar állampolgár vagy kell lennie adószámodnak is.
7/9 A kérdező kommentje:
az ado hivatal utana tud jarni hogy van vagy nincs?
2011. szept. 1. 14:17
8/9 anonim válasza:
9/9 anonim válasza:
Adóhivatal tudja , Ha ügyintézni akarsz vmit , akkor sokszor
kérik az adókártyát , Ha dolgozni akarsz , akkor kell , h legyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!