Sokan csinálják azt facebookon, és különböző weboldalakon, hogy kínából, fillérekért vásárolt tételeket nevetségesen drágábban adnak el, a naiv vásárlóknak, akik megveszik a többszöröséért, amit ugyan úgy megtudnak rendelni. Egyszer én is bedőltem egynek. Azt mondta nincs postaköltség, az áru egyenesen hozzám érkezik, csak utaljam a pénzt. Elutaltam neki, a csomag meg is érkezett, de aztán mikor jobban utánajártam néhány héttel később, a fent leírt felfedezést tettem. A kérdésem az, hogy ez legális? Magánszemélyként?
Akkor legális ha az eladó adózik utána. Amúgy nem.
2014. okt. 20. 17:45
2/14 anonim válasza:
Legalis, eves szinten 600e alatt meg adozni sem kell utana. Legkozelebb nem rendelsz magyar oldalakrol, ennyi.
2014. okt. 20. 18:07
3/14 anonim válasza:
# 2
Ez nem igaz. Üzletszerű tevékenység után 1 ft-os éves forgalom esetén is adózni vagy köteles!
2014. okt. 20. 18:10
4/14 anonim válasza:
3as jól mondja!
2014. okt. 20. 19:37
5/14 A kérdező kommentje:
3-as, 4-es, milyen forrásból tájékozódtatok?
2014. okt. 20. 19:40
6/14 anonim válasza:
2003. évi XCII. törvény az adózás rendjéről
Javasolt olvasmány.
2014. okt. 20. 19:45
7/14 A kérdező kommentje:
Ez elég régen volt. Úgy tudom 2011-ben is történtek módosítások. Ha 600 Ft ig nem kell adóznom, akkor miért minősülne rendszeresnek a tevékenységem? Ha mondjuk, csak 60 ezer Ft? [link]
2014. okt. 20. 19:53
8/14 anonim válasza:
Javaslom az értő olvasást.
Legeslegelső mondat:
"használtcikk-értékesítés"
Amikor kínából rendel valaki ÚJ terméket és azt eladja akkor az NEM HASZNÁLTCIKK!
Rengetegszer szóba került már ez, a tájékozatlan userek mindig ezzel a 600e forintos limittel jönnek, holott a NAV már számtalanszor kijelentette, hogy ez a SAJÁT, MEGUNT, HASZNÁLT termékek eladására vonatkozik.
Új termék eladása minden esetben üzletszerű tevékenység, ami adóköteles.
2014. okt. 20. 19:58
9/14 anonim válasza:
"2003. évi XCII. törvény az adózás rendjéről
Javasolt olvasmány."
"Ez elég régen volt. "
úgy érzem erősen megérett a társadalmunk arra, hogy végre jogi ismereteket oktassanak a középiskolában...
2014. okt. 20. 20:10
10/14 A kérdező kommentje:
Okostojásnak: Értem amit mondasz, és hálás is vagyok az infoért, de egyébként a normális modor is JAVASOLT az intelligensebb rétegekben. :-)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!