Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Mi történik, ha egy csekk ma...

Mi történik, ha egy csekk ma határidős, de csak holnap tudom befizetni, mert ma nincs posta?

Figyelt kérdés
2014. szept. 28. 19:10
1 2
 11/15 anonim válasza:

A témához kacsolódóan érdekelne a jogász úr véleménye, így én is szeretném megkérdezni, hogy van-e olyan jogi fogalom számlázásnál, hogy "Beérkezési határidő"?

Én még csak olyannal találkoztam, hogy "Számla kelte", "Teljesítés időpontja" és "Fizetési határidő".

Számomra értelmezhetetlen a "Beérkezési határidő" fogalma, mert nincs rá befolyásom, nem tudom mennyi időt vesz igénybe a pénz útja, így nem tudom mikor fizessem be a csekket, hogy határidőre beérkezzen.

Egyébként a Magyar Telekom bocsátotta ki a számlát és nem első esetben szomorúan konstatáltam, hogy 1-2 napos csúszás esetén is már küldik a "Fizetési emlékeztetőt" cca 7-800 Ft-ot leszámlázva érte a következő számlában.

Köszönöm előre is az értelmes válaszokat!

2014. okt. 2. 08:30
 12/15 anonim ***** válasza:

Nagyon egyszerű: a fizetési határidő az az idő, ameddig fizetned kell. Amíg ők nem kapták meg a pénzt, addig nem fizettél nekik, legfeljebb a postának, aki esetleg ül a pénzen.

Gondold végig fordítottan is: a szolgáltatónak sincs befolyása arra, hogy mennyi idő az átfutás. Ők szabtak egy fizetési határidőt, te vállaltad, hogy addig fizetsz. Arról sem te, sem a szolgáltató nem tehet, hogy valahol kallódik a pénz. Viszont ha te tudod, hogy lehet 1-2 nap átfutási idő, akkor aszerint cselekedsz. Például banki átutalásnál nincs átfutási idő, munkanapokon napközben órákon belül megtörténik, és nincs gond! Csoportos beszedésnél meg a szolgáltató gondja, hogy mikor vonja az összeget, tehát akkor sem neked kell foglalkoznod ilyesmivel.

Ha te várnál valakitől pénzt, te is elvárnád, hogy megérkezzen a számládra időben. Szerintem téged sem nyugtatna meg, hogy "ó, én már feladtam, nemsokára érkezik".

2014. okt. 2. 09:13
 13/15 dkattila válasza:
A késedelemért a szemét szolgáltató kamatot számol fel. /Bezzeg ő nem fizet kamatot, ha fél-2 napig nincs áram stb./
2014. okt. 4. 00:26
 14/15 anonim ***** válasza:

Igen ezek a multik némi zsebpénz a minisztereknek és apró pénzért megvásárolták a H cégeket. Most meg azt tesznek a magyar néppel amit akarnak. Ebben a Telekom vezet, igen 1 nap késés és már 800 Ft + költség, de a silány szolgáltatásuk kiesése miatt neki 3 nap van intézkedni !!

Érdekes a befizetési határidő is..sokan már azt beérkezési időnek minősítik. Sőt hungarikum hogy az ajánlott levelet is még ha át sem veszed KÉZBESÍTETTNEK számít !!

2014. okt. 4. 09:27
 15/15 anonim válasza:
Jezusom,semmi nem tortenik! Altalaban mindig van itthon mindenbol lejart szamla,ugy h mar itt a kovetkezo.Kikapcsolni csak 60napos lejaras utan kapcsolnak.Eloszor kuldenek egy felszollitot,de meg akkor sincs semmi,mi soha nem fizetunk hataridore semmit,mert lehetetlen! Volt h olyat kuldtek mar h jonnek kikapcsolni,befizettem egyet es egybol targytalan lett,mert nem volt 60napnal regebbi! Ha a lejarat ideje utan eltelik 60nap akkot kapcsolnak ki,dr akkor is megadva 3lehetoseget h ekkor es ekkor jonnek kikapcsolni,addig ha befizeted,sincs semmi! Ez a gaz,viz,villany.De a diginel is ez van!Tudjatok nagyon nagyon sok ember van aki nem tud hatatidore fizetni soha,es ez a kerdes eleg vicces nekunk akik sajnos kenytelenek honaprol honapra tologatni a csekkeket! Nem,kedves kerdezo nem tortenik semmi,meg 1honap mulva sem!
2014. okt. 4. 10:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!