Mi történik, ha egy csekk ma határidős, de csak holnap tudom befizetni, mert ma nincs posta?
Rögvest kikapcsolják az adott szolgáltatást?
És ha kifizettem a postán, azonnal visszakapcsolják, vagy kell intézni valamit?
Az lehet, hogy meghosszabbodik (bár ebben sem vagyok biztos), de nem a csekk feladásakor lesz kiegyenlítve a számla, hanem amikor a posta által jóváíródik a szolgáltató folyószámláján, ami pár nap is lehet.
Ezen kívül a szolgáltató rendszerében is lehet lassú az információáramlás, már csak ezért sem szokták rögtön kikapcsolni az adott szolgáltatást (illetve erre jogszabály is kötelezi őket), de pl. késedelmi kamatot csak annyit számolhatnak, amennyi a pénz valódi késedelme volt, az nem számít, hogy később könyvelték le a saját rendszerükben.
Az ég egy adta világon semmi nem történik. Hetek után küldenék az első értesítőt...
(Nekem volt olyan, hogy szégyen, de elfelejtettem az egyiket és azt hiszem 1 hétnél is többet csúszott a dolog. Még csak értesítés sem jött a szolgáltatótól, meg sem említették.)
"Az lehet, hogy meghosszabbodik (bár ebben sem vagyok biztos), de nem a csekk feladásakor lesz kiegyenlítve a számla, hanem amikor a posta által jóváíródik a szolgáltató folyószámláján, ami pár nap is lehet."
Én biztos vagyok benne, mert jogász vagyok, és ez a szakmám, azért is írtam azt, amiért lepontoztatok. (Amit ezúton is marhára köszönöm!!)
És az számít, mikor fizeti be, nem a jóváírás. (Ami egyébként 99%-ban a következő 1-2 munkanapban megtörténik.)
Főbe lőnek.
Félretéve a hülyeséget, nem kell aggódni legalább egy hétig. Még csak késedelmi kamatot sem igen számítanak fel addig. Örülnek, hogy egyáltalán megkapják a pénzüket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!