Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Mi történik, ha egy csekk ma...

Mi történik, ha egy csekk ma határidős, de csak holnap tudom befizetni, mert ma nincs posta?

Figyelt kérdés
2014. szept. 28. 19:10
1 2
 1/15 A kérdező kommentje:

Rögvest kikapcsolják az adott szolgáltatást?

És ha kifizettem a postán, azonnal visszakapcsolják, vagy kell intézni valamit?

2014. szept. 28. 19:11
 2/15 anonim ***** válasza:
90%
Semmi nem történik. Jelen esetben nincs is szó késedelemről, de még ha lenne is, pár napos késesem miatt sehol nem kapcsolnak ki semmit.
2014. szept. 28. 19:19
 3/15 anonim ***** válasza:
76%
kérdés milyen csekk és mennyit késik, nem fognak egy hét csúszás után reklamálni. ha holnap feladod, kb egy hét míg lekönyvelődik. Hónapok után szoktak szolgáltatásokat kikapcsolni, ha nem fizeted...
2014. szept. 28. 19:20
 4/15 anonim ***** válasza:
37%
Semmi, mert ha a határidő munkaszüneti napon járna le, akkor az meghosszabbodik a következő munkanapig.
2014. szept. 28. 19:38
 5/15 anonim ***** válasza:

Az lehet, hogy meghosszabbodik (bár ebben sem vagyok biztos), de nem a csekk feladásakor lesz kiegyenlítve a számla, hanem amikor a posta által jóváíródik a szolgáltató folyószámláján, ami pár nap is lehet.

Ezen kívül a szolgáltató rendszerében is lehet lassú az információáramlás, már csak ezért sem szokták rögtön kikapcsolni az adott szolgáltatást (illetve erre jogszabály is kötelezi őket), de pl. késedelmi kamatot csak annyit számolhatnak, amennyi a pénz valódi késedelme volt, az nem számít, hogy később könyvelték le a saját rendszerükben.

2014. szept. 29. 11:22
 6/15 anonim ***** válasza:

Az ég egy adta világon semmi nem történik. Hetek után küldenék az első értesítőt...

(Nekem volt olyan, hogy szégyen, de elfelejtettem az egyiket és azt hiszem 1 hétnél is többet csúszott a dolog. Még csak értesítés sem jött a szolgáltatótól, meg sem említették.)

2014. szept. 30. 10:43
 7/15 anonim ***** válasza:
32%

"Az lehet, hogy meghosszabbodik (bár ebben sem vagyok biztos), de nem a csekk feladásakor lesz kiegyenlítve a számla, hanem amikor a posta által jóváíródik a szolgáltató folyószámláján, ami pár nap is lehet."

Én biztos vagyok benne, mert jogász vagyok, és ez a szakmám, azért is írtam azt, amiért lepontoztatok. (Amit ezúton is marhára köszönöm!!)

És az számít, mikor fizeti be, nem a jóváírás. (Ami egyébként 99%-ban a következő 1-2 munkanapban megtörténik.)

2014. szept. 30. 13:00
 8/15 anonim ***** válasza:
Attól függ milyen szolgáltatás, de általában semit nem kapcsolnaK KI HANEM KAMATOT SZÁMOLNAK FEL A KÖV.SZÁMLÁBAN!
2014. szept. 30. 14:49
 9/15 aries 2 válasza:
Szerintem semmi. Van, hogy mi csak pár napos késéssel fizetünk.
2014. okt. 1. 08:34
 10/15 Szabó Simon válasza:
56%

Főbe lőnek.

Félretéve a hülyeséget, nem kell aggódni legalább egy hétig. Még csak késedelmi kamatot sem igen számítanak fel addig. Örülnek, hogy egyáltalán megkapják a pénzüket.

2014. okt. 1. 09:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!