Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Ha diákként dolgoztam tavaly,...

Ha diákként dolgoztam tavaly, akkor most nekem is kell adóbevallást csinálnom?

Figyelt kérdés
2010. jan. 20. 10:20
 1/6 anonim ***** válasza:
Nekem kell. De csak a bevallást kell megcsinálni, adózni nem kell utána, mivel a diákmunka nem adóköteles.
2010. jan. 20. 10:38
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Külön adóznod nem kell, a bevallást meg kell csinálni, nem tudom, a diákszövetkezet megcsinálja-e, én már néhány éve nem vagyok diákmunkás, kérdezd meg. Ha nem értesz hozzá, semmiképp se vágj bele egyedül, ha a diákszövetkezet esetleg nem csinálja meg, akkor menj be a lakóhelyedhez területileg illetékes APEH-ba, és ott megcsinálják neked (ingyen).
2010. jan. 20. 11:05
 3/6 A kérdező kommentje:

köszönöm :)

És milyen papírok szükségesek hozzá?

2010. jan. 20. 12:29
 4/6 anonim ***** válasza:
Az igazolás amit kaptál. Különben a diákmunka is mint minden más csak addig adómentes, amíg az adójóváirás betakarja a számított adót. Tehát ha sokat kerestél, akkor adót is kellett, hogy vonjanak tőled, ami az igazoláson szerepel. Azt is ráírják, hogy hány hónapot dolgoztál, annyi hónap adójóváírás vehető figyelembe.
2010. jan. 20. 20:50
 5/6 anonim ***** válasza:
Azért írtam, hogy külön nem kell adót fizetned, mert ha annyit kerestél, ami már adóköteles, abból eleve levonják, nem neked kell külön, hanem azt a munkáltató vonja (esetedben a diákszövetkezet).
2010. jan. 20. 20:54
 6/6 A kérdező kommentje:
Nem kerestem sokat: egyik hónapban 18 ezret, a másikban meg csak 4ezret...
2010. jan. 21. 13:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!