Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » 2010 február elsejétől megbízá...

2010 február elsejétől megbízási szerződéssel dolgoznék. Az órabéremet nem tudom, csak a jutalékot. Hogyan számolhatnám ki az adómat? (Részletek lent. )

Figyelt kérdés

Egy olyan cégnél fogok dolgozni, ahol a projektek után kapok %-os jutalékot ill. a projektekbe bevont emberek utáni fejkvótát.

Azaz pl. ha 10 embert szervezek be az adott projektbe, akkor 10x5000 Ft-ot + a projekt lezárásakor megállapított nyereségnek a 10%-át.

Egy projekt lehet 1-2-3-4-5 hónapos is ill. max fél éves.

A fejkvóta utáni pénzt (azaz pl. a 10x5000 Ft-ot) a projekt kezdetekor, a nyereség utáni jutalékot (a 10%-ot) a projekt végén kapom meg.

Erre hogyan számoljak adót?

Ill egy nagyon fontos kérdés! Mivel nem dolgoztam még soha megbízásival, így mire kell odafigyelnem, mikor kell a járulékokat fizetni (havonta, évente)? A szerződés aláírásától számítva mikor? Akkor is kell fizetnem ha nincs bevétel, teszem fel abban az adott hónapban nem volt projekt, vagy kevés volt a pénz amit kaptam? Mert azt láttam, hogy csak akkor kell adózni, ha a mindenkori minimálbérnek a 30%-át eléri a bevételem. Vagy ezt éves szinten kell érteni? Úúúú, bocsi de ez nekem még nagy homály. :(:(:(

Nekem linkek is megteszik, ha érthető. :)

Köszönöm!

2010. jan. 18. 14:47
 1/2 A kérdező kommentje:

Bocsi, azóta megtudtam, hogy megbízásinál nem én fizetem az adómat, csak ha váll-i igazolványom van.

De a többi kérdésre várom a válaszokat! :)

2010. jan. 18. 20:34
 2/2 anonim ***** válasza:
keress egy könyvelőt, szerintem
2010. jan. 26. 09:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!