Mikor kell a személyi jövedelem adó bevallást benyújtani, ha főállású Bt. Beltag vagyok? Május 20-a vagy február 25-e?
A vállalkozási tevékenységet nem folytató magánszemélynek, ha általános forgalmi adó fizetésére
nem kötelezett, a személyi jövedelemadóról az adóévet követő év május 20-áig kell bevallást
benyújtania (kivéve, a munkáltatói adómegállapítást) és a jövedelemadót az adóévet követő év május
20-áig kell megfizetnie.
A vállalkozási tevékenységet folytató, vagy általános forgalmi adó fizetési kötelezettséget
eredményező értékesítést végző magánszemélynek a személyi jövedelemadóról az adóévet követő év
február 25-ig kell bevallást benyújtania és a jövedelemadót az adóévet követő év február 25-éig kell
megfizetnie.
Májusban kell.
Februárban az egyéni vállalkozóknak kell.
Te társas vállalkozás tagja vagy. Nem a saját nevedben végzed a tevékenységet, hanem a vállalkozás (Bt) nevében. Ha számlát adsz ki/fogadsz be, arra sem a te neved kerül, hanem a Bt neve.
Köszönöm!
De semmilyen esetben nem kell BT beltagként február 25-ig leadni a személyi jövedelem adó bevallást? Mert havonta fizetem a minimálbér utáni járulékokat, van bérszámfejtő lapom havonta tehát úgy néz ki mintha alkalmazott is lennék saját betéti társaságomban. Ugyanakkor a társasági szerződés állami szabvány szerinti, tehát elvileg nem lehetek alkalmazott, hanem munkavégzésre kötelezett beltagi viszonyban vagyok a BT-ben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!