Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Paypalra kapott pénz után...

Paypalra kapott pénz után miként, mennyit kell majd adózni? (sportfogadási tipp eladásából jött pénz)

Figyelt kérdés
2014. aug. 18. 12:04
 1/9 anonim ***** válasza:

Ha normális, nem milliós tételben utalod ki akkor nem kell vele foglalkozni.

Főleg hogy ha bemész a NAV-hoz hogy sporttippeket adtál akkor bunda gyanúja miatt még le is tartóztathatnak.

2014. aug. 18. 12:10
 2/9 A kérdező kommentje:

és ha közelít az 1 millióhoz?

Én csak a saját tippjeimet adtam el...

2014. aug. 18. 12:37
 3/9 anonim ***** válasza:
Akkor csak gratulálni lehet hogy sikerült ilyen balekokat találnod...
2014. aug. 20. 11:54
 4/9 Yngve válasza:
Itt mindig olyan rohadt kedves válaszokat lehet találni, mintha mindenkit csak a jó szándék vezérelne. A magyar egy jó indulatú, barátságos nép, és nyilván kibír bármilyen szitut anélkül, hogy az érzéseidbe gázolna..............
2014. aug. 21. 11:16
 5/9 anonim válasza:
Sportfogadás után nem kell adózni ,mert amit nyert az is már nettó ként kapod meg . Pl sokan már jövedelemkén számolják el mert le is lehet írni az adóból. PayPal külön külön lefogja sz átutalási adó százalékot. De ez le van írva a a PayPay oldalon.Ne aggódj mert a Bankok látják a jövedelmedet és úgy lépnek,ha valami gáz van .
2014. aug. 22. 15:55
 6/9 anonim ***** válasza:

Szerintem a tippért kapott bevételed nem sportfogadásból származó bevétel, hanem lényegében tanácsadásért kaptad. Amint hazautalod, külföldről származó bevételnek számít (szerintem, de nem vagyok adószakértő, pusztán a bankszámládon egy külföldről érkező utalásként jelenik meg, elvileg, de lehet hogy magyar számláról utalják, ez esetben az adóbevallásodban talán külföldről származó bevételnek kell elszámolnod, megjegyezve, hogy Paypal, és megfelelő százalékot adóznod).

Ezek a találatok tűnnek relevánsnak: [link]

[link]

(Nem olvastam el őket.)

Gratula az ilyen nagy értékű tipphez!

2014. aug. 23. 13:26
 7/9 anonim ***** válasza:
De a legjobb, ha felhívod a NAV ügyfélszolgálatát, ott kérdezd meg, hogy külföldről származó bevétel után hogyan kell adóznod (és írd ide a választ, hogy később más is lássa :) ), onnan kapod a legjobb választ. Viszonylag könnyű ügyintézőhöz jutni.
2014. aug. 23. 13:30
 8/9 anonim ***** válasza:
Még érdekes lehet (de sajnos nagyon száraz): [link]
2014. aug. 23. 13:31
 9/9 A kérdező kommentje:

Koszonom a valaszokat!

Igazabol nekem ez nagyon magas es szaraz...majd kitoltetem ehhez erto szemellyel a papirt...en csak arra lennek kivancsi (kb) hany szazalekot kell majd leadozni belole.

2014. aug. 24. 00:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!