Tavaly csináltam egy rövid diákmelót, amiért ugyan elvben nem adóztam, mondjuk ezt máig nem értem, de járt volna egy minimális összegű adó visszatérítés. Ezt azonban nem kaptam meg. Sokáig vártam, hogy majd egyszer észbe kapnak. Aztán meg már nem akartam vele foglalkozni, mert tényleg kicsi összeg. De most kaptam Tőlük levelet a következő adózásról, ami felidegesített, hiszen ezek szerint benne vagyok a nyomorult rendszerükben, arra van energiájuk, hogy a pénzt behajtsák, de fizetni bezzeg derogál! Úgyhogy most felbosszantottam magam, és arra gondoltam, behajtom azt a kis összeget, ha még tudom. Van még rá esélyem, vagy van vmi elévülés, ami után hiába reklamálok?
Köszönöm a válaszokat!
2010. jan. 11. 16:40
1/5 anonim válasza:
Én apehes vagyok, de nem értem a problémád. Az adóvisszatérítést-jóváírást csak te tudod érvényesíteni, az idei adóbevallásodban, a cég igazolása alapján. A cég nem adhat neked visszatérítést, csak az adóhivatal. Meglátásom szerint a munkáltatód teljesen szabályosan járt el. Még szerencse, hogy benne vagy a "nyomorult rendszerükben", mert kötelező, és csak így kaphatod meg a visszatérítést. :) Vagy mit akarsz behajtani?
2010. jan. 11. 19:23
2/5 A kérdező kommentje:
Ajj nagyon nem értek hozzá, bocsánat.:) Szóval, az a tavalyi adóbevallásban szerepelt, a netről leszedhető programmal készítettem, ez volt az első. És ott jött ki, hogy Xft jár vissza, azt valamikor nyár elejéig kellet volna megkapnom azt hiszem?! Na ez nem jött meg. Szintén diákmunkát végző ismerőseim, hasonló helyzetben bár nagyobb összeggel de megkapták. Mondjuk nekem tényleg kis összeg volt (ez a baj? akkor szőnyeg alá lehet söpörni?), csupán 1 bő hetet dolgoztam összesen, 1-1 napos alkalmi diákmelóval.:) Na és az bosszantott most fel, hogy ugyan kedvesen megjegyeztek és idén már nyomtatványokkal bombáznak (bár most nem dolgoztam tehát végképp nincs miből adóznom de ez most mellékes), azt az összeget nem küldték meg azóta se.
2010. jan. 12. 02:08
3/5 anonim válasza:
Írtam, hogy nem a munkáltatód adja a visszatérítést, hanem az Apeh. Attól a cégtől hiába kéred vissza, ahol dolgoztál. Asszem, ezer Ft alatt nem utaljuk ki a visszatérítést, de ezt majd megkérdezem a folyószámlás kollégáktól. Mekkora az a kis összeg?
2010. jan. 12. 05:38
4/5 A kérdező kommentje:
2ezer valamennyi. Te honnan veszed mindig hogy a munkáltatótól kérem?:) Az adóbevallást az APEH-nak küldöm nem a munkáltatónak... És én csak erről beszéltem. Hol olvasol Te olyat hogy én attól kérem? Nem írtam ilyesmit.
2010. jan. 12. 09:15
5/5 A kérdező kommentje:
A diákmunkát csak azért emeltem ki, mint közös pont, mert arra tudtommal más szabályok vonatkoznak, nem? És azt hinném ez az indok, ha nem lennének körülöttem ellenpéldák... Ezért mondtam. Nem azért mert onnan várom, ha erre gondoltál.:)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!