Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Mit csináljunk, csak őszintén?

Mit csináljunk, csak őszintén?

Figyelt kérdés

Ezelőtt 1 évvel dolgoztam egy bérmunkás cégnek férjem 2 hónapja jött el és ezt a céget( cégeket....) most feljelentették és munkaügyi ellenőrzés lett belőle.

Na most mint a bérmunkás cégek 70%-a ez is félig feketén dolgoztatott. Most jött egy kérdőíves papír a NAV-tól ahol olyan kérdések vannak mint hogy hány órát dolgoztam, mennyiért stb......

Mennyire lehet bajom ha leírok minden mocskosságot? Mert undormány ez a cég és a vezetői is, visszamenőleg engem is büntetni fognak?

Mit tennétek?

2014. júl. 24. 09:28
 1/6 anonim ***** válasza:

A cég és a vezetői neked FIZETTEK! Úgy, ahogy, annyit, amennyit. Megegyeztetek valamiben. Azt te is elfogadtad. Nem szeretem, ha valaki adót csal, és az egész társadalmat meglopja, de azt még annyira sem, ha valaki a másikat hátba szúrja...

Töltsd ki úgy a papírokat, ahogyan emlékszel... Jelzem, nem szükséges, hogy jó memóriád legyen. Írj le mindent úgy, ahogyan a papírokon szerepel. Tehát az adóbevallásodon. Mert ne legyen kétséged, téged is simán megvágnak a fekete jövedelmed miatt!

Én ezt tenném.

2014. júl. 24. 10:40
 2/6 A kérdező kommentje:

Nem egyeztünk meg, csak elfogadtam ,ha legálisan fizettek volna akkor is azt a munkát csinálom és nem, nem mondtak el mindent, arról se szóltak, hogy ne menjek feldagadt pofával az sztk-s fogorvoshoz fél év múlva, mert amíg nem veszem észre nem fizetik a tb-t és igen aláírtam a 8-órás munkaidőt , csak azt elfelejtették mondani, hogy feleslegesen, mivel 2 órára jelentettek be mindenkit, szóval ez van, inkább fizetek részletekben adót, minthogy ezek jól éljenek.

És most azt mondták vigyük be nekik a papírt kitöltik :D

Sokba fog ez nekik kerülni.

2014. júl. 24. 15:59
 3/6 anonim ***** válasza:
teged is megbuntetnek hogy feketen dolgoztal, azt hogy bejelntettek-e ellenorizheted konnyen ezert nehez bebizonyitani a johiszemuseget.
2014. júl. 24. 19:19
 4/6 A kérdező kommentje:
Bejelentettek az tény csak nem annyi órára amennyit aláírtunk. De mindegy, inkább vállalja mindenki amiben részt vett, de a cégek buknak.
2014. júl. 24. 19:43
 5/6 anonim ***** válasza:
A cég nem fog bukni, legfeljebb becsődöltetik, aztán holnap más néven fojtatják amit csináltak... De te tudod...
2014. júl. 24. 19:55
 6/6 anonim ***** válasza:

Ha Neked van egy olyan papírod, hogy 8 órás vagy (mint ahogy említetted: "amit aláírtál"), és ennek ellenére részmunkaidőbe jelentett be, azért Téged nem fognak elővenni.

Azért már igen, hogy magatartásoddal beleegyezésedet adtad abba, hogy feketén is fizetve leszel azért, hogy a cég a járulékokat, adókat megússza...

2014. júl. 25. 20:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!