Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Sikkaszt a főnököm, mit tegyek?

Sikkaszt a főnököm, mit tegyek?

Figyelt kérdés
Adott egy művelődési ház, ami a polgármesteri hivatal alá tartozik. A főnököm a művelődési házba befolyó összegek egy részét sajátjaként kezeli, vagy saját dolgok vásárlására írat számlát. Egy példa: Teszem azt van egy rendezvény, ahova szükséges 50 kiló hús. Ő felhasznál mondjuk 30-at a többit pedig hazaviszi. Na ezt kell elképzelni, csak kb mindennel megcsinálja. (Számítógép, tisztítószerek, étel, stb stb). Ez a személy emellett még úgy bánik a dolgozóival - köztük velem is - mint a kutyával. 10-12 órákat dolgoztat minket, holott a szerződésünkben 8 óra van írva. A szabadságunkat nem vehetjük ki, folyton ordibál, megaláz, leflegmáz. Ő maga be sem jár dolgozni, csak nagy ritkán, de persze erről rajtunk kívül senki sem tud. Sehová nem tudunk fordulni, mert a polgármester és ez a bizonyos főnök nagyon szoros kapcsolatot ápolnak. Igazság szerint csak attól félek, hogy én, mint dolgozó is belekeveredek ebbe a csalás ügybe és azt nagyon nem akarom. De nem fogok hazudni, az is bántja a csőrömet, hogy amellett, hogy megaláz minket és hivatali lakásban tengeti az életét, minden számláját fizetik, még meg is lopja a művelődési házat. Igazságtalannal tartom. Felmondani nem tudok, mert köt a szerződés, tudom, hogy le kellene tölteni a felmondási időmet, de az a 30 nap maga lenne a pokol. Nyugtatókon élek, már nem tudom mit tegyek. Főként a viselkedése tesz tönkre, az, ahogyan megaláz minden egyes nap, de attól is félek, hogy ha lebukik én is belekeveredek. Ti mit tennétek?

2014. júl. 14. 22:58
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
65%

Írd össze minél részletesebben az egész sztorit, de úgy, hogy ne lehessen levenni, hogy te vagy az aki elmeséli, és küldd el pár nagyobb újságnak, internetportálnak.

Persze ha összesen ketten vagytok az egész cégben, akkor nehéz lenne letagadni, hogy nem te voltál.

Amúgy sajnos ilyen ez az állam. A fideszeseket nem tudod megfogni, mert nekik mindent szabad. Erre "szavaztunk", ezt kell szeretni.

2014. júl. 15. 08:56
 12/17 anonim ***** válasza:
44%

Próbálkozhatsz, de nem jutsz vele semmire.

Az én főnököm Uniós támogatásokat "költ el kreatívan", hogy ilyen finoman fogalmazzak. Megszoksz, vagy megszöksz.

Ha feljelented, akkor a végén még te szívod meg. Hiába van bizonyítékod, hiába bűnös tényleg, valószínűleg vannak olyan barátai, akik bármiből kimossák.

2014. júl. 15. 13:20
 13/17 A kérdező kommentje:
Felmondtam
2014. júl. 17. 14:21
 14/17 anonim ***** válasza:
0%

Sajnálom..., hogy meg sem próbáltad a Munkaügyi Felügyelőséget. Aztán mehettél volna a Munkaügyi Bíróságra. Ha más nem is, de Te lehet, hogy anyagilag jobban jöttél volna ki a sztoriból.

Legalább a lehetőséget adja meg magának az ember, én mindig azt mondom.

Én megtettem, kiharcoltam magamnak olyat, hogy a volt főnököm szerintem rosszul lett, amikor megkapta a bírósági keresetet.

Hasonló történet volt, én az eseményekből azt lovagoltam meg, amellyel sikerült végül is csőbe húznom.

2014. júl. 18. 11:40
 15/17 A kérdező kommentje:
Szétszedett volna, esélyem sem lett volna ellene. Szóval inkább úgy voltam vele, hogy a fenének se hiányzik az ideg miatta.
2014. júl. 18. 13:55
 16/17 anonim ***** válasza:
55%

Elhiszem, és megértem, de akkor is sajnálom.

Én a volt munkáltatómnak egy millájába kerültem...

2014. júl. 19. 07:31
 17/17 A kérdező kommentje:
Az szép :D Gratulálok :D
2014. júl. 20. 11:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!