Egyéni vállalkozás megszüntetésekor ilyen esetben mi a teendő?
Idén 06.24-i kezdettel indítottam egyéni vállalkozást, de végül úgy alakult, hogy nincs rá szükségem. Nappali tagozatos jogviszony mellett alanyi adómentes vagyok, valamint nem tevékenykedtem semmit vállalkozás szempontjából. Úgy tudom, hogy ezt a hónapot el kell könyvelnem mindenképp, és majd adóbevallást is kell küldenem, de nem tudom, hogy milyen nyomtatványokat kell elküldenem (a változásbejelentőn kívül).
Ebben szeretném egy kedves hozzáértő segítségét kérni.
A 1453-as személyi jövedelemadó bevallást kell majd beadnia jövőre február 25-ig. A jelenlegi bevallásban a 13-as oldalak foglalkoznak az egyéni vállalkozással azt kell kitölteni. Természetesen a bevallásban az összes adóköteles jövedelmét szerepeltetni kell.
Más tészta, ha bejelentkezett iparűzési adó alá is ahogyan kell. Őnáluk még most a vállalkozás megszüntetésének bejelentésekor le kell zárni a vállalkozást egy iparűzési adó bevallással és egy bejelentőlappal a változásról ( a legtöbb önkormányzat honlapján megtalálható a nyomtatvány).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!