Gyermek után járó szabadság?
Megpróbálom összefoglalni: GYED-en vagyok, viszont a munkahelyem várhatóan pár héten belül jogutód nélkül meg fog szűnni. Ilyenkor ugye jár a tavalyi évre járó szabadság, mármint kifizetik, illetve az ez évre arányosan járó. Az erre az évre vonatkozó, gyermek után járó szabadságot a végelszámoláskor (felém) alapból beszámítják, vagy előtte nyilatkoztatnak? Van erre szabály? Illetve, ha -amit gondolom, hogy inkább így lesz- kutya meg nem kérdez, és a férjem igényli az ő munkahelyén, és mégis kifizetik, akkor ő, nehogy jogtalanul mindketten igénybe vegyük, utólag lemondhat róla?
Remélem érthető:-)
A thgys-re járó szabadság valamint a gyed első évére járó szabadság illet meg.Ha a férjed már igénybe vette a gyermekre a szabadságot tavaly azt már hagyd úgy. Viszont ha erre az évre te akarod igénybe venni akkor elegendő szólnod a munkahelyeden. Ha több mint 3 éve dolgozol a munkahelyeden akkor még végkielégítés is megillet abban az esetben ha a munkáltatód mond fel neked.
Sajnos most én is ebben a helyzetben vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!