Szabadság alatt jár a GYES?
(7) A 2010. december 31-én kereső tevékenységet folytató, gyermekgondozási segélyben részesülő személy a gyermekgondozási segély folyósítása mellett kereső tevékenységet a 2010. december 31-én hatályos rendelkezéseknek megfelelően 2011. március 31-éig folytathat."
Mivel Te december 31-én nem folytatsz kereső tevékenységet, amennyiben heti 30 óránál több órát fogsz dolgozni, nem vagy jogosult a GYES-re a szabadság idejére sem. Esetleg ha meg tudsz egyezni a munkáltatóval, hogy a szabi idejére csak 6 órába jelentsenek be.
Bocsi, de én az egészet nem értem.
Én 2008.júliusában szültem. a baba 2 éves koráig GYED-et , kaptam, majd pedig GYES-t kapok a baba 3 éves koráig, 8 óra mellett. Közben, természetesen kiveszem a GYED után a felhalmozódott szabadságomat, ami alatt a GYES folyósítása tart, hiszen ez ún. fizetett szabadság.
Te tetted fel az eredeti kérdést? mert én arra válaszoltam. Ez teljesen más amit te írsz ha összehasonlítod a két kérdést.
Amennyiben GYED után visszamentél 8 órában GYES mellett dolgozni, először is a felgyülemlett szabidat kellett kiadnia a foglalkoztatódnak. Március 31-ig dönthetsz afelől, hogy maradsz 8 órában és ugrik a GYES, vagy 6 órában dolgozol továbbra is GYES mellett.
Bocsánat. Nem nem én tettem fel a kérdést. Második válaszoló, illetve offoló vagyok.
Így már értem köszönöm szépen a választ.
Még egyszer bocsánat az offért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!