Hogy megy az adózás?
Vállaltam 1 hétre saját autóval fuvarozást. Állták az üzemanyag költséget és 1000 ft. volt utanként a fizum.
Ebből fizetnem kell be külön adót és egyéb járulékokat vagy eleve a nettót kaptam?
Nem akarok adócsalásra buzdítani, szóval inkább csak azt írom, hogy általánosan ennek az a menete, hogy amennyiben nincsen róla bevételi bizonylatod/kp-ban kaptad, akkor nem sokan vallják be.
Én természetesen az ilyen jövedemet is bevallom, de nem mindenki tesz így.
Attól, hogy vállalkozás adja, még nem biztos, hogy hivatalos. Akkor lesz az, ha ők is azzá teszik.
Sem szerződés, sem aláírt papírok, sem kiadási pénztárbizonylat, sem bérlap, stb., tehát nem hivatalos...
Egyébként ha te kaptad a pénzt, akkor őneki kellett volna a nyugtát kapnia = tőled!
De ahhoz, hogy te nyugtát tudjál adni, ahhoz ki kellett volna váltanod a vállalkozói igazolványt, stb.stb. Szóval inkább ne ragozzuk....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!