Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Ha átment egy nagyobb összeg...

Ha átment egy nagyobb összeg a bankszámlámon, akkor be kellett volna jelentem a NAV-nak?

Figyelt kérdés
Bizonyos okok miatt csak nekem tudtak utalni, viszont nem volt semmi közöm a pénzhez. A NAV vissza tudja követni? Nem írtam bele az adóbevallásba, ebből lehet gondom?

2014. máj. 28. 20:32
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Nekem évek óta rendszeresen megy át 800 ezer és 1.500 ezer ft közötti összeg a számlámon (testvérem utalja anyám részére) kiveszem, átadom... a kutya se érdeklődött utána!
2014. máj. 29. 07:24
 12/16 anonim ***** válasza:
100%
Ugyan már, ez a NAV-nak jelentéktelen összeg, egy normális autót nem lehet ennyiből venni, nem hogy pénzmosás, ne vicceljetek.
2014. máj. 29. 07:47
 13/16 anonim ***** válasza:
100%

Vagyonosodási vizsgált esetén sima büntetés, amúgy lényegtelen.

5-10 ezer embert vizsgálnak évente.

Mivel költséges így , ha előzetes vizsgálat alapján látnak 1.4milliót , el sem kezdik ,mert a vizsgálat többe kerül,mint az adótartozás.

2014. máj. 29. 08:14
 14/16 anonim ***** válasza:

Az, aki jó tanácsot adott, az jót is akart.

A rosszat pedig ne halld meg...

Soha nem tudhatod, hogy mikor kerül Rád a sor. Az én apám egy sima kőműves volt, világ életében rendes bejelentett állásban. Semmi más extra jövedelem, egyebek. Aztán kidobta a gép a nevét és mehetett vagyonosodási vizsgálatra. Csak ennyi kellett hozzá.

Én egyébként még a saját családtagjaimmal is "levelezgetek" ilyen szinten. Minden fontos pénzmozgást dokumentálunk. Ha egyik ad 400 ezret garázsra kölcsön, még azt is, nemhogy milliókat...

Jobb félni, mint megijedni!

2014. máj. 29. 09:59
 15/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Akkor nem parázok addig, amíg nem csönget a NAV.
2014. máj. 29. 11:06
 16/16 anonim ***** válasza:
Kösz
2019. jan. 21. 19:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!