Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Kaphatok-e vagyonosodásit és...

Kaphatok-e vagyonosodásit és ha igen, mivel kell számolnom?

Figyelt kérdés

Külföldi saját tulajdonú cégből fogok felvenni havi rendszerességgel osztalékot. Minden hónapban Forint-ban számolva milliós tételt. Tisztában vagyok vele, hogy 16% SZJA-t plusz 450,000Ft EHO-t kell ez után fizetnem és ezt meg is fogom tenni, nem akarok trükközni!

A kérdés a következő: bérelt lakásban élek, autóm nincs, nem tervezek ingatlant venni sem autót, sem semmi ilyen nagy értéket. Semmi extravagáns kiadásom nincs és nem is lesz leszámítva pár drágább vásárlást, utazást, ruhák, éttermi számla, stb. Huszas éveimet taposom.

Kaphatok-e vagyonosodásit csak azért, mert "sok" pénzt keresek és "fiatal" vagyok, habár nem élek extravagáns életmódot? Mégegyszer mondom, nem trükközöm, tehát félnivalóm nincs, csak kíváncsi vagyok mégis mire számítsak? Miket kérdeznek egy ilyen vizsgálat során? Meddig visszamenőleg kérdezhetnek? Hogy zajlik ez az egész?

2014. máj. 23. 23:13
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%

Hm már a 4edik válaszomat töröltetted!

5-ödszörre kérdezem, miből van a bevételed?

(Ha nem illegális forrásból, akkor miért törölteted a hozzászólásomat... )

2014. máj. 24. 22:30
 12/14 anonim ***** válasza:
58%
Én pedig arra lennék kíváncsi, hogy kik azok a marhák, akik lepontozzák a jó válaszokat.
2014. máj. 24. 22:35
 13/14 A kérdező kommentje:
11: Én? Azt sem tudom, hogy kell töröltetni egy kommentet! Pénzügyekkel kapcsolatos vállalkozás, itt pontosabb leírást nem adnék, természetesen a NAV felé bármikor be tudom mutatni, hogy a cégén belül mi miből lett. Nem emiatt, hanem a már leírtak miatt tartok tőle, hogy mit mondok az elmúlt 5+1 évre. Amikor még nem volt vállalkozásom, hogy nem volt még sosem bejelentett munkám, jövedelmem, semmim. Tanultam, megtakaritottam, eltartott a családom majd a kb. 10 év alatt félre tett pénzből nyitottam egy céget. Az aggályom, hogy nem tudom dokumentáltan bizonyítani azt a megtakarított pénzt amiből a céget csináltam és a cég nem 5 éve keletkezett tehát ez még vizsgálható!
2014. máj. 25. 00:32
 14/14 A kérdező kommentje:
12: Na az engem is érdekelne! Mindenesetre én mindenkit felpontoztam!
2014. máj. 25. 00:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!