Adóbevallásban kérnék segítséget! gyes járuléka, gyed,2 nap munka, szabadságmegfizetés. Ezeket hová írjam?
-gyed: 653.395 huf. Szerintem ez nem munkaviszonyból származó bérjövedelem. Akkor melyik sorba írjam?
-Gyesről kaptam igazolást a járulékról. 13.015 ft. Ezt hol kell feltűntetnem?
-Dolgoztam 2 nap alkalmai munkát. 9900 ft. Ezt az első sorba írom.
-Megszűnt az előző munkahelyem, ahonnan szülni mentem. A kilépő papíron szerepel a szabadságkifizetés. (Nem fizették egyébként ki, bottal üthetem a nyomukat)Mindegy. Ezt hová tűntessem fel?
Kérlek segítsetek? Senkit sem tudok megkérdezni, könyvelőre nem tellik.
Közben ahogy olvasgatok a témával kapcsolatban arra jutottam, hogy a gyes járulékát nem kell feltűntetnem.
Azért a többivel kapcsolatban kérem, hogy valaki segítsen!!! A gyedet jól teszem, ha a más bérjövedelem sorban tűntetem fel?
gyed, gyes és járulékai sehova.
alkalmi ha két nap volt, akkor az első sorba kell beírnod 880 ft-t, mert napi 4510 volt adómentes, te többet kaptál.
szabadságmegváltás szintén első sor. De erről kaptál M30 nyomtatványt???
GYED adóköteles, tehát be kell vallani. Bevallás 4. sora.
GYES adómentes, nem foglalkozol vele.
Alkalmi munkádból (2 nap esetén) 880,-Ft-ot be kell vallani a bevallás 1. sorába.
Ha a megszűnt munkahely az igazolásokon szerepeltet olyan jövedelmet, amit nem is fizetett ki, akkor azt bevallani sem szabad! Olyan jövedelmet szabad bevallani, amit meg is kaptál. A kiadott igazolás nem jó! Ha igaz lenne rajta az adat, akkor a bevallás 1. sorába kerülne az az összeg is.
Tehetnél lépéseket, de ahhoz tudnom kéne, hogy mit jelent az, hogy a cég megszűnt, felszívódott? Egy cég 2 nap alatt nem tűnhet el, nem szívódhat fel.
Ha nem muszáj, ne hagyd veszni a pénzed, bolond vagy, ha hagyod. Az egy dolog, hogy nem tudod merre indulj el ilyenkor, de azért kérdezem, hogy segíteni tudjak.
Az a halálom, hogy minden melós hagyja magát kifosztani, közben mindenre van megoldás, csak utána kell járni.
Most lehet, hogy én vagyok az a megoldás...:)
Sajnálom, hogy így gondolod, és beálltál a "csordába"...
Én nem hagynám veszni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!