Létezik olyan, hogy valakinek érvényes a tb. kártyája, taj száma úgy, hogy nem fizeti a munkáltatója a járulékokat?
attól, hogy nem fizette be, lesz nyugdíjad, ugyanis nem a befizetés számít. (a manyupban az számított, ott a dolgozó szívott, ha a munkáltató nem fizette be)
Ha alkalmazott vagy, akkor ez szolgálati idő, és figyelembe veszik. Ha vállalkozó nem fizet saját maga után, akkor nem, mert ott a befizetés tényét nézik.
tb-szakelőadó vagyok. Nyugi, nem ér kár.
Amit te bemásoltál máshonnan, az be nem jelentett... te be vagy jelentve, csak nem fizeti be a járulékot a munkáltató...
OEP, tb-ügyében: a munkáltató ugyan bejelenti a munkavállalót, de nem fizet utána járulékot, attól még a
munkavállaló jogviszonya rendezett.
nyugdíj: (nyugdíjtv, 37§)
A Tbj.-ben biztosítottnak minősülő személy biztosítással járó jogviszonyának 1997. december 31. napját követő időtartama szolgálati időnek számít, ha erre az időszakra az előírt nyugdíjjárulékot a biztosítottól levonták,
nem a befizetés, a levonás számít. Ennyi.
Köszönöm a megnyugtató válaszod.
Azt a kérdést is én tettem fel.
Egyébként a taj kártya mitől érvényes ha nem fizet feléjük a munkáltató?
zIgen bérpapirokon levonta.
Bár mondjuk azt se tudom befizette csak nem vallotta vagy "csak" nem vallotta.
zIgen bérpapirokon levonta.
Bár mondjuk azt se tudom befizette csak nem vallotta vagy be se fizette.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!