Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » KFT. -ben való tulajdonrész...

KFT. -ben való tulajdonrész önmagában milyen költségvonzatokkal jár (bővebben lent)?

Figyelt kérdés
Egyetemi hallgató vagyok, idén júniusban megszűnik a hallgatói jogviszonyom és előreláthatólag fél évig nem lesz más, munkavégzésre irányuló jogviszonyom. Tudomásom szerint ebben az esetben a TB járulék ilyenkor egy 7000 forint körüli összeget jelent havonta. Van azonban 1% tulajdonrészem egy Kft.-ben, ahol semmiféle munkavégzésre irányuló tevékenységet nem végzek és nincs is bejelentve, osztalékot nem veszek fel soha. Na már most, a cég könyvelője szerint egy új szabály alapján, ha megszűnik a hallgatói jogviszonyom, akkor engem be kell jelenteniük munkavállalóként a tulajdonrészem miatt, ami ugyebár minimum körülbelül 70 forint járulékfizetéssel járna. Magyarul a kft.-ben való tulajdonrész kizárja a havi 7000 forint általány lehetőségét és a drágább járulékokkal járó jogviszony kialakítását teszi kötelezővé. Már két hónapja keresem ezt a szabályt, de eddig nem találtam. Kételkedem, Mi állhat a dolog miatt. Felvetődött, hogy ha lemondok a tulajdonrészemről, akkor ugyebár az több százezer forint spórolást jelent. Az igazsághoz hozzátartozik az is, hogy a fennmaradó 99% tulajdonosa édesapám, akiben megbízok, a könyvelő pedig az új élettársa akiben viszont közel sem bízom, ráadásul, amellett, hogy könyvelő önálló aláírással rendelkező ügyvezető igazgató is. Mi állhat e mögött. Ha valaki könyvelő és ilyen minőségű ügyvezető van-e lehetősége a tulajdonosok elől rejtve maradó ügyletek kötésére, esetleg sikkasztásra?

2014. ápr. 24. 09:28
 1/3 A kérdező kommentje:
*70 ezer forint
2014. ápr. 24. 09:29
 2/3 anonim ***** válasza:
A cégben ügyvezető vagy csak tag vagy? Ha nem vagy ügyvezető akkor nincs bejelentési kötelezettség.
2014. ápr. 24. 11:43
 3/3 A kérdező kommentje:
Csak tag, mint ahogy fent is írtam semmilyen más kapcsolatban nem állok a céggel, azt az 1%-ot leszámítva
2014. ápr. 24. 13:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!