Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Lakáseladás - lakásvásárlás...

Lakáseladás - lakásvásárlás adòzás?

Figyelt kérdés
Tavaly származott bevételem lakaseladasbòl (500.000.ft) de szintén tavaly vásároltam is ingatlant jòval többért,akkor kell adòznom ez utan a fél millio utàn ha lakàsvásárlásba forditottam?ha igen kb mennyi az adòja??
2014. ápr. 8. 21:16
 1/9 anonim ***** válasza:
500.000,- Ft-ért adtad el a lakást?
2014. ápr. 8. 23:22
 2/9 A kérdező kommentje:
Nem. 7.000.000. volt a lakás, 5 örökös, ennyi volt a rám eső rész. De a kérdésem másról szólt és a kérdés szempontjából ez nem volt lényeges.
2014. ápr. 9. 08:55
 3/9 anonim ***** válasza:
Lényeges, de ha ennyire tisztában vagy a dolgokkal, akkor számold ki magadnak!
2014. ápr. 9. 09:26
 4/9 A kérdező kommentje:
Vitatkozni máshol kell szerintem. az hogy a ház konkrétan mennyiért ment el, szerintem nem lényeges, mert nekem csak a fél millió származott bevételként, nem? A többiek meg fizetnek maguknak. Légyszi ne írj többet!
2014. ápr. 9. 09:34
 5/9 anonim ***** válasza:

Nem is írok tökfej! Valaki jószándékkal segíteni akar, te meg azonnal kooktatod, hogy mi lényeges, mi nem.

Menj a p..ba!

2014. ápr. 9. 09:40
 6/9 A kérdező kommentje:
Jézusom....
2014. ápr. 9. 09:42
 7/9 anonim ***** válasza:

Mindketten aranyosak vagytok.:)

2013-ban eladtad a lakást 500.000 forint a Te részed ebből.

SZJA-fizetési kötelezettséged akkor van, ha az eladásból származott adóköteles jövedelmed.

Ez akkor lehetséges, ha többért adtad el, mint amennyiért annak idején hozzájutottál.

Tehát a következő adatok nélkül konkrét választ nem fogsz tudni kapni:

"Annak idején" mennyiért jutottál a lakáshoz, milyen módon (öröklés, ajándékba kaptad, vetted, stb.), volt-e illeték-fizetési kötelezettséged akkor utána, melyik évben volt ez az "annak idején". Ha több tulaja volt/van, akkor a 100 % tulajdonrészből hány százalék a Te részed?

Az értékesítésből származó további lakásvásárlásnak semmilyen köze nincs az SZJA kötelezettségedhez.

2014. ápr. 9. 17:25
 8/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm. 2010-ben örököltem meg 1/12 tulajdoni hányad - ennyi volt összegszerűen. De a lakást csak 2013-ban adtuk el, így az összeget tavaly kaptam meg. És még szintén tavaly teljes mértékben ingatlanba fordítottam, de írtad ez nem számít.
2014. ápr. 9. 18:15
 9/9 anonim ***** válasza:

2010-ben örököltél. A tulajdoni hányadod 1/12. Lennie kell egy olyan okiratnak, ahol az örökölt ingatlan értéke fel van tüntetve. Hagyatéki iratok között. Vagy az is bőven jó (sőt tökéletes), ha örökösödési illeték-fizetési kötelezettség is volt utána, akkor annak milyen összeg volt az alapja. Valamilyen papírnak lennie kell, amelyen szerepel az ingatlan akkori értéke.

Kutakodj egy kicsit...

2014. ápr. 10. 06:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!