Online számítógépes játék - jövedelem - adózás?
Üdv!
Lehetőségem nyílt egy internetes számítógépes játékból, játékon belüli tárgyak üzletelésével (többnyire más nemzetek tagjaival) pénzt szereznem. Ez a csere-berélés a játékon belüli csere-rendszeren keresztül történik, nem érintkezünk fizikailag a többi játékossal.
Anyagi befektetésem a játékba nem történt (a játék megvételén túl), tehát mondhatni a teljes játékbeli "tárggyűtjeményem" profit. Ezeket a digitális tárgyakat PayPalen keresztül tudom értékesíteni, majd a pénzt átmozgatni a folyószámlámra.
Lévén, hogy több százezres pénzmennyiségről beszélünk évente, szeretném leadózni a szükséges összeget, de nem tudom, milyen adónem vonatkozik erre a típusú bevételre, és nem tudom, hogy hány százalékát kellene leadóznom.
Hiába keresgéltem a neten, nem igazán találtam a kérdésre választ, van itt esetleg valaki aki tudna segíteni ebben a témában?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!