Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Ha 2013-ban nem volt jövedelme...

Ha 2013-ban nem volt jövedelmem, akkor is kell adóbevallást készítenem?

Figyelt kérdés
2012-ben dolgoztam Magyarországon, arról készült adóbevallás, de utánna elköltöztem Magyarországról. Semmi jövedelmem nem volt 2013ban még munkanélküli sem. Logikusan nem kellene adóbevallást készítenem, mivel nem volt semmiféle jövedelmem. Ti mit tudtok erről? Olvasgattam interneten erről, de konkrét választ erre a kérdésre nem találtam.
2014. márc. 14. 18:30
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%

Az aggodalmaskodó gyengeelméjűek kedvéért:

[link]

3. oldal:

"2. MELY ESETEKBEN NEM KELL 1353 SZÁMÚ BEVALLÁST BENYÚJTANI?

Önnek nem kell bevallást adnia, ha az adóévben egyáltalán nem volt bevétele vagy csak olyan bevételt szerzett, amelyet a törvény rendelkezései szerint nem kell bevallani."

2014. márc. 15. 17:12
 12/14 anonim ***** válasza:

Azért azt is hozzátenném, hogy nem büntet egyből a NAV. Cég esetében ha valamilyen bevallás elmarad, vagy később nyújtják be, akkor igen, egyből számolnak fel büntetést és késedelmi pótlékot, de azért magánszemélyeknél humánusabbak. Az egyik munkatársam tavaly nem adta be, nyár vége felé kapott egy figyelmeztetést, hogy 8 napja van pótolni a hiányosságát, hogy elkerülje a büntetést. Megtette, nem is volt belőle semmi gondja.

Ha meg nem volt jövedelme, akkor tényleg nem kell 0-s bevallásokkal bohóckodni. Ezt mindig el is mondják a tv-ben is a bevallási szezonban, törvényben is le van írva, utána lehet nézni, aki ennyire nem hiszi, kérdezzen rá személyesen a NAV-nál. Tök felesleges paráztatni az embereket, hogy akkor majd jól megbüntetnek meg stb. Nem önjelölt tanácsadók vagyunk, csak kicsit tájékozottabbak, mint egyesek...

2014. márc. 15. 20:23
 13/14 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm azoknak a válaszait, akik komolyan vették a kérdést! Lehet nem vagyok annyira informált, hiszen már nem élek Magyarországon 2012 óta, haza költöztem Erdélybe. Próbáltam elérni a NAV-ot telefonon is, de elérhetetlenek azon a kék számon, amit megadtak nekem(lehet, hogy külföldről nem lehet őket elérni ezen a számon: 0640-424242?!?). Nem értem miért kell egyből támadni az embert, hogy majd ha megbüntetnek, akkor hivatkozzak a GYIK-ra...nem értem mit keresnek ennyire "segítőkész" emberek ezen az oldalon vagy ti attól vagytok boldogok, ha kicsit szemétkedhettek?
2014. márc. 25. 19:33
 14/14 anonim ***** válasza:
hát ja....dögöljön meg a szomszéd tehene is :D
2014. márc. 27. 17:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!