Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Jól számolták a fizetésem?

Jól számolták a fizetésem?

Figyelt kérdés

Decemberben már bérszámfejtették az egész hónapot. Azt megkaptam egyben.

dec 20-23 beteg voltam.

20,21 és 23 munkanap volt.

Tavaly nem voltam beteg csak ezt a pár napot.

Novemberben végén kezdtem itt dolgozni. Közfoglalkoztatási program ha ez számít.

Amit nem értek, hogy hogyan kaphattam táppénzt 23-ra, amikor az munkanap volt? Arra betegszabadság járna. Persze lehet, hogy rosszul tudom.

A táppénz nem csak 15 nap betegszabadság után jár?

A levonásoknál sem stimmelnek a százalékok. Másnál megnéztem és

[link]

Valaki tudna segíteni, hogy most ezt rosszul számolták vagy én tudom rosszul?

2014. márc. 3. 17:45
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
8, ha nem értesz hozzá, olvasd el a törvényt. Nem jár táppénz a hétvégére (heti pihenőnapra), ha a következő munkanapon keresőképes. Pont.
2014. márc. 4. 09:59
 12/14 anonim ***** válasza:

11-es! Paragrafust kérek!!!

Ha az orvos hétfőre ír ki, akkor szombat, vasárnap még keresőképtelen vagy. Ha már előtte pénteken táppénzre jogosult voltál, akkor jár szombat, vasárnapra is a táppénz. Ha csak betegszabira voltál jogosult, és csak szombattól lennél táppénzre jogosult, akkor nem jár a hétvégére.

2014. márc. 5. 15:01
 13/14 A kérdező kommentje:

Tőlem megkérdezték, hogy a hétvégén is dolgozunk-e. Nem dolgozunk.

És így szombatra már azt írták, hogy keresőképes vagyok. De lehet, hogy mondani kellett volna, hogy még, akkor is beteg voltam.

A jogszabály engem is érdekelne.

2014. márc. 5. 15:15
 14/14 anonim ***** válasza:

Ilyenkor azt kell mondani a dokinak, hogy igen, hétvégén is dolgozunk. Akkor hétfőre ír ki, így szombat, vasárnapra is kaptál volna táppénzt.

Nekik az a dolguk, hogy az államnak spóroljanak...:)

2014. márc. 6. 05:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!