Mit befolyásol az év végi árukészlet?
Keress egy másik könyvelőt, hidd el, találni még normálisakat és megfizethetőeket! De valóban nem mindegy, hogy mennyi az év végi kimutatott árukészlet nagysága, akár egyéni vállalkozóként, akár társas vállalkozóként, a fizetendő adó mértékét azért nem kis mértékben befolyásolja.
Azt szoktam tanácsolni, hogy kérdezd meg azt a sarki fűszeres kisboltost, (vagy éppen a fodrászod, fuvarozó ismerősöd, stb. stb.) ahol személyesben is ismernek, hogy ő kinél könyveltet és mennyire van vele megelégedve.
Ha ezen az úton nem találsz könyvelőt, akkor menj fel a www.adófórum.hu lapra, (könyvelők szakmai oldala) ott tégy fel egy kérdést, hogy x településen keresel könyvelőt y tev. könyvelésében jártasat. Minimum 10-en jelentkeznek!
KÖnyvelőként ha könyvelő csinálja a leltáradat az gáz... És ma már egy ilyen kijelentésért a navban nem fognak megdícsérni, én is max csak segítek benne, de nem csinálom meg helyettetek hiszen nem is lehet, az amit utólag gyártassz le hozzá köze nem lesz a valósághoz.
Azt hogy nálad mennyi félkész, késztermék és az anyagkészlet december 31-én egyes egyedül ott a raktáratokban tudjátok felleltározni. Ebből készül a könyvelés... Tehát ha a mostani könyvelődnek szüksége van erre, akkor most vagy jó helyen... Én csak ennyit kívántam hozzátenni, egyébiránt az első válaszoló tényleg kissé ironikus volt, ugyanakkor felajánlotta segítségét.... Érdekes hogy én is midnig így járok...
Így van. Könyvelő maximum "hasraütésszerűen" tud Neked leltárt készíteni. Amelyik könyvelő ezt magára meri vállalni, hát nem is tudom, hogy bátor-e, vagy inkább felelőtlen.
Az eredményt (és minden mást is) befolyásol, lehet általa akár veszteség, vagy nyereség is a végeredmény. Tehát nem mindegy...
3-as vagyok!
Természetesen a leltárt neked kell(ett!) elkészíteni, de egy jó könyvelő az évközi adatok alapján ki tudja számolni, hogy annak a végössze (hozzávetőlegesen) mekkora!
Ugyanis vannak u.n. kötelező összefüggések (nyitó-évközi gyártás-értékesítés-záró) adatai között, és ezeket a számításokat egy könyvelőnek el kell végeznie!
Tehát keress egy könyvelőt, és tegye a dolgát, te is tedd a sajátodat, és akkor minden oké lesz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!