Osztrák adózás?
Figyelt kérdés
Üdv! Voltam nyáron kinn ausztriában dolgozni 2 hetet amolyan nyárimunkaként ugyanis még tanuló vagyok. Még tavaly kaptam valami német hivatalos levelet is csak nem értettem, nem foglalkoztam vele. Most hogy itt az adóbevallás a nyakunkon, elgondolkoztam hogy annak valami köze lehet hozzá. A kérdésem az lenne hogy arról az ausztriai munkáról is kellene valami papírt szereznem az adóbevalláshoz? Vagy esetleg azt ausztriába kellene küldenem? Vagy ne csináljak semmit vele? Köszönöm válaszotokat előre is.2014. febr. 11. 19:18
1/5 anonim válasza:
Kérdés, hogy itthon volt e más jövedelmed.
Ha kell leadni adóbevallást, mert volt jövedelmed itthonról, akkor a kintit is be kell írni a megfelelő sorba.
Adózni azután az összeg után már nem kell, de az adóalapodba beleszámít. amit kaptál az E301 vagy valami hasonló igazolás arról, hogy kint mennyit kerestél, mettől-meddig.
2/5 anonim válasza:
Ha itthon nem volt jövedelmed, akkor nem kell szjat leadnod.
3/5 A kérdező kommentje:
és ha nincs meg már az az oszták papírom és volt itthon is jövedelmem? :)
2014. febr. 11. 21:16
4/5 anonim válasza:
Akkor az osztrák biztosítótól bekérheted, vagy az oep lehet hivatalból megkéri neked, és úgy gyorsabban meg is kapod.
5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm:) ment a zöld kéz
2014. febr. 12. 22:14
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!